Stokecitylive

Stokecitylive

Toen Qyra nog klein was verzon ze een geweldig woord waarvan ik vind, dat het moet worden opgenomen in de Nederlandse taal; Buurtman (of vrouw natuurlijk). Dat zijn buurtmannen/vrouwen van verderop in de straat.

Al weken zijn we als buurtmannen en vrouwen in het geniep stiekeme plannen aan het smeden…

Het Dorpsfeest 2015 komt eraan en we hebben een titel te verdedigen. Vorig jaar heeft de Haven voor het eerst in meer dan 30 jaar de straatprijs van; mooist versierde straat gewonnen. Dus dit jaar moeten we op z’n minst ons best doen.
Het thema is best lastig maar na twee avonden brainstormen zijn we er helemaal uit en hebben we het thema aan onze straatnaam verbonden en we hebben een extra moderne troef die ons best wel eens een kansje doet geven.
Iedereen heeft een taak en doet waar hij/zij goed in is! We proberen het zo budgetneutraal mogelijk te houden en iedereen te betrekken bij het feest dus aan alle straatbewoners hebben we restjes verf, hout of ander knutselmateriaal gevraagd en gekregen.
Via de sociale media is de concurrentie strijd al hevig begonnen en op het schoolplein probeert men informatie van elkaar te ontfutselen.
Alle papa’s zagen een vuurtoren uit zodat we allemaal verschillende krijgen (en ja mijn lief maakt natuurlijk de vuurtoren van Vlieland want je kan het meisje van het eiland halen maar je haalt het eiland niet uit het meisje). Op vrijdagmiddag gaan alle kinderen uit de straat de vuurtorens verven en versieren. Zelfs een vriendinnetje uit de klas wordt meegenomen, “want zij kan zo goed knutselen”!

image

De papa’s flexen de letters uit de vuurtonnen en de jongens verzamelen het brandhout om straks te stoken. Helaas valt het traditionele samen eten in het water want het begint te stortregenen.

Er wordt heel wat over en weer geappt (soms tot in de late uurtjes) voor de laatste details en thema raakt steeds meer af. In de rest van de dagen klust iedereen nog wat na en wordt er af en toe een vuurtje gestookt, want ja de tonnen moeten wel oud lijken natuurlijk.
Afgelopen maandag en dinsdag was het zover het grote versieren van de straat en alles valt op zijn plek!! De fotografe schiet nog wat foto’s en de voice-over spreekt de teksten in zodat we onze troef kunnen afmaken. De QR-codes waarachter allemaal informatie of foto’s van de totstandkoming van de versiering.

Vandaag rijden we door het dorp om de andere straten te bekijken en natuurlijk hebben die ook ontzettend hun best gedaan, het dorp ziet er feestelijk uit!
Vanavond rijdt de jury door de straten, zal het ons, buur en buurtgenoten lukken??

MR

3 gedachtes over “Stokecitylive

Plaats een reactie