Mag het ietsje meer zijn? 

 

Ik ben gek op kookboeken!

Voor de vakantie had ik mezelf dan ook een nieuwe beloofd: Het 5 or less kookboek van chickeslovefood. Twee studentes welke een zeer succesvolle foodblog hebben (http://chickslovefood.com/chicks-who-love-food/). Dus gelijk een soort van marktonderzoek voor onze blog zeg maar (jaja ik weet het, daar heb je ze weer; de excuses van een vrouw).

Als het pakketje op de deurmat valt ben ik helemaal verheugd. Ik maak het mezelf gemakkelijk op de bank, open het pakje en ik begin te bladeren.

Yes! Precies wat ik er van verwacht had. Veel snelle recepten en zeer geschikt voor op de boot en camping. Juist omdat ze maar vijf ingrediënten bevatten en je op vakantie niet over je uitgebreide voorraad of kruidenkast kunt beschikken. Ik raak helemaal geïnspireerd door de creativiteit van Nina en Elise. Deze is namelijk niet alleen terug te vinden in de recepten maar ook in het ontwikkelen van concepten voor hun blog (o.a. het 5 or less, skinny six of  sinner sunday). Bovendien hebben ze een prettige manier van communiceren.

Inmiddels heb ik al een paar recepten uitgeprobeerd. Op de camping in Italië natuurlijk de biefstuk met een heerlijke parmezaansekaas en rucola van blz 92. Om in Italiaanse sferen te blijven, een lekker pizzaplukbrood met pesto, mozzarella en tomaten van blz 110 tijdens een picknick in Akrum. En tot nu toe “my favorite”, sushibowl van blz 66 op de boot in het haventje van Joure samen met Eef en Mel.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik recepten graag gebruik ter inspiratie waardoor in het geval van de sushibowl, het 5 or less concept niet helemaal meer opging ach bij de slager vragen ze ook altijd of het ietsje meer mag zijn. Ik heb dit recept bijvoorbeeld zelf aangevuld met wat sojasaus, rijstazijn en een klein beetje (wasabi) mayonaise. Later bedacht ik nog dat een kromkommertje ook prima gekund had zonder dat het ingewikkeld te maken.

Dit waren nog maar drie recepten die goed in de smaak vielen en het smaakt naar meer!

MR
SPECIFICATIES

 

Auteur(s) : Nina de Bruijn, Elise Gruppen

ISBN13 : 9789046817407

8 gedachtes over “Mag het ietsje meer zijn? 

Plaats een reactie