Op de één of andere manier, staat de herfst voor mij ook voor koekjes bakken. Dit deed ik vroeger met Qyra al, hoewel zij zich er niks van kan herinneren. Uren hebben we samen of met vriendinnetjes gebakken. In allerlei smaken en vormen, ik heb inmiddels een hele verzameling vormpjes. Een havermoutkoekjesbeslag leent zich daar niet voor. Maar de smaakt is er niet minder om!
Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– 150 gram havermoutmeel
– 2 eieren
– 100 gram kokosolie
– 3 theelepels vanilliesuiker
– 5 eetlepels bloemenhoning
– 50 gram amandelen met vlies
– chocolade
– frambozen
– snufje zout
Benodigdheden:
– bakblik en bakpapier
– keukenmachine
Bereiding:
– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden
– gooi alle ingrediënten bij elkaar. Als je een keukenmachine hebt dan laat je deze 5 a 10 minuten draaien totdat je een goed deeg heb waarin alles door elkaar zit. Met de hand kneed je het 5 a 10 minuten totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd
– leg het bakpapier op de bakplaat
– maak bolletjes en druk deze met een lepel plat op de bakplaat
– bak de koekjes af in ongeveer een kwartier
Het is genoeg voor ongeveer 15 koekjes en je kan ze in een afgesloten trommel ongeveer 1,5 week bewaren.
Ook hier heb ik het recept uit havermoutje als basis gebruikt en er zelf ingrediënten aan toegevoegd.
MR
Ik bak heel veel koekjes in dit seizoen ^^
LikeGeliked door 1 persoon
Love iT!
LikeGeliked door 1 persoon
Me too ^^
LikeGeliked door 1 persoon
[…] Maar liefst drie heerlijke recepten waren dat op een Yummy Sunday: Haverpannenkoeken, Havermoutkoekjes, Pompoenquiche met […]
LikeLike