Een combi van mijn lief zijn lievelingsgroente en die van mij, hoe zal dat smaken?
Wat een geluk, we hoeven niet meer te raden want tegenwoordig kan je het proeven! Flower Sprouts® is deze groente genaamd. De naam is goedgekozen want met de krullerige groen-paarse blaadjes zijn het net gebloemde spruitjes alhoewel de Amerikanen de naam Brusselkale meegeven aan deze groente.
Sinds januari 2010, ligt deze in Engeland door Marks & Spencer ontwikkelde (prijswinnende) groente, s’winters al in de schappen. In Nederland zijn ze nu ook te koop en vorige week waren ze bij de Albert Hein in de reclame en belande ze voor het eerst in mijn winkelwagentje.
Net als bij boerenkool kun je, qua bereiding ongeveer alles met de flower sprout doen. De smaak is iets minder bitter dan bij de normale spruitjes en ze hebben de zoete, nootachtige smaak van boerenkool. Ik koos voor een Italiaans recept en dat pakte verrassend goed uit.
Ingrediënten:
– pasta
– buffelmozzerella
– pijnboompitten
– rundergehakt (kruiden met ketjap,uienpoeder,knoflookpoeder,paprikapoeder,Italiaanse kruiden,foelie, peper en zout)
– foelie
– peper en zout
– Italiaanse kruiden
– flower sprouts
– sjalotjes
– knoflook
– olijfolie
Werkwijze:
– Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
– was de flower sprouts kort en laat ze uitlekken
– rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete koekenpan
– snijd de sjalotjes en het knoflookteentje
– kruid het gehakt en bak het rul in een scheutje olijfolie
– doe de sjalotjes erbij in de pan
– roerbak dan de flower sprouts vier minuten in dezelfde pan
– bak de knoflook kort mee
– breng op smaak met Italiaanse kruiden, foelie, peper en eventueel zout
– garneer met mozzarella en pijnboompitten
Stiekum had ik de hoop dat mijn kinderen deze spruitjes wel zouden lusten maar helaas ging die vlieger niet op. Desalniettemin komen de flower sprouts vaker op tafel want ik ben nu al fan van deze nieuwe groente!
Yummy,
MR
Klinkt lekker! De nieuwe groente is mij (nog) onbekend maar ik ga er eens naar uitkijken! 🙂
LikeLike
Mmm… Ik krijg er honger van! 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er heel lekker uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Echt een aanrader!
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me heerlijk maar kan hier al geen boerenkool vinden dus laat staan iets nog nieuwers
LikeGeliked door 1 persoon
Waar woon je Hillechien?
LikeLike
Ik woon in het franstalig gedeelte van Belgie, en daar kennen ze jammer genoeg geen boerenkool, een keer gevonden in Luxemburg en gesmult heb ik er van
LikeGeliked door 1 persoon
Apart hé dat het zo kan verschillen in landen die naast elkaar liggen. Hebben ze in België ook groentes die we hier niet kennen?
LikeGeliked door 1 persoon
ik denk het niet, Nederland is een echt groentenland
LikeGeliked door 1 persoon
lekker zeg en wat een inspirerende gerecht met de flowersprouts.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel! Veel plezier met koken!!
LikeLike