Persoonlijk vind ik altijd een hele kunst om een grote stapel (warme) pannenkoeken op tafel te krijgen. Ik ben niet echt een held met meerdere koekenpannen op het vuur en de eerste is altijd om te proeven!
Finn en ik zijn vanavond met zijn tweetjes thuis, morgen is het pas nationale pannenkoeken dag maar als ik ze vanavond op het menu zet hoef ik niet een mega stapel te bakken voor het hele gezin.
Finn wil ze graag zelf leren omgooien. Met onze nieuwe kleine koekenpan beginnen we met bakken. We spreken af dat ik het eerst voor doe. De nieuwe pan heeft iets te hoge randen, dus na ongeveer tien pogingen liggen we helemaal slap van het lachen om het malle dansen van de pannenkoek maar er moet toch echt een spatel aan te pas komen. In de grote pan gaat het omgooien prima en bij de laatste kleine wagen we nog een poging met zijn tweetjes met de kleine pan. Yes gelukt!
Ingrediënten:
– 200 gram speltbloem
– 2 eieren - 0,5 liter karnemelk
– snufje zout
– 15 gram vanillesuiker
-granaatappel
Gebakken appeltjes
– vier kleine appeltjes
– knijp agave siroop
– kokosolie of roomboter
Bereidingswijze:
– gooi alle ingrediënten voor de pannenkoeken behalve de olie of boter in de keukenmachine
– mix tot een gelijkmatig beslag (zonder klontjes)
– verhit de olie in de pan en verdeel het beslag tot je de gewenste formaat pannenkoek hebt
-bak de pannenkoeken om en om mooi bruin
-ga door tot het beslag op is
Ondertussen
– schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes
– verhit de kokosolie in de andere pan en gooi alle ingrediënten erbij
– bak de appeltjes mooi glazig
-haal de pitjes uit de granaatappel
Yummy!
Happy pancakeday tomorrow,
MR
Ik doe morgenochtend een ontbijtje pannenkoeken. Dit receptje van jou zal ik gebruiken.
LikeGeliked door 1 persoon
Goedemorgen en smakelijk eten! Leuk om te horen. Fijne dag
LikeLike
Hmmmmm …Heeerlijkkkkkkkkk!!!! Thnx voor het delen van het recept!
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan! Fijne dag
LikeGeliked door 1 persoon
Thnx!
LikeGeliked door 1 persoon
Jij ook 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Hm, klinkt goed! Tip om pannenkoeken warm te houden: Zet een pan met water op het ‘vuur’, groot bord erop en als het water kookt, ‘vuur’ laag zetten. Pannenkoeken gewoon 1 voor 1 bakken en stapelen op het bord-op-de-pan. De pannenkoeken houden elkaar zo warm 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is nog eens een goede tip! Dank je wel Patty!!
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker hoor, ga ook een pannenkoeken dag invoeren
LikeGeliked door 1 persoon
Altijd goed je kan er zoveel kanten mee op! Groetjes
LikeLike