Yummy sunday: N’ICE

  

Vroeger, toen we nog op Vlieland woonden had mijn papa ooit een ijscowagen voor over het strand. Als hij dan zomeravond thuis kwam mocht ik af en toe wel eens een ijsje uitzoeken. Ik koos dan steevast een split, wat een traktatie. Later, toen ik zelf mijn eerste bijbaantje had in een plaatselijke restaurant met snackbar mocht ik na mijn dienst vaak nog een softijsje. Ik koos dan een bananenvariant, een smaak die ik nergens ooit nog terug gevonden heb. Toen de magnums op de markt kwamen hebben die ook dienst gedaan als lievelingsijsjes. Toen Ola dit jaar aankondigde te stoppen met de raketjes, wist ik zeker dat ik als echte ijsjunkie het geel enorm ging missen. Gelukkig bleek dit slechts om een 1 April grap te gaan, pfoei! 

Één van mijn absolute guilty pleasures is nog altijd ijs maar nu dan wel het luxere werk, een overheerlijk Italiaans ijsje in mijn favoriete smaak hazelnoot met stracciatella,mmmmm!  Maar geplaagd door alle allergieën staat dit helaas op het “verboden lijstje”. Toen onze supermarkt ook nog eigenhandig besloot Finn zijn wekelijkse Arla vanille yoghurt-ijsje uit de schappen te halen was voor mij de spreekwoordelijke maat vol. 

Op marktplaats ben ik op zoek gegaan naar een tweedehands kitchenaid icecreammaker welke ik van mijn verjaardagscentjes, heb gekocht. 

Wat een genot binnen een half uurtje de lekkerste (room)ijs op tafel en als je een beetje goede wil toont ook nog redelijk skinny maar in ieder geval gemaakt van ingrediënten die niet op het lijstje staan. 

Ingrediënten:

– beker (500 gram) Griekse yoghurt 

– 200 milliliter kokosmelk

– doosjevol diepvries mangostukjes of verse mango kan natuurlijk ook 

– handje chiazaadjes 

– flinke knijp agavesiroop 

Werkwijze:

– zet de kitchenaid roomijsmaker minstens 15 uur van tevoren in de vriezer (als je een andere ijsmaker gebruikt volg dan hun handleiding en gewoon het mengsel invriezen in een leuke ijsvorm kan natuurlijk ook)

– hak de half bevroren mangostukjes fijn en doe ze in een hoge schenkkan

– doe alle overige ingrediënten ook in de schenkkan en roer het goed door elkaar (het mag best iets zoeter dan je normaal zou doen, door bevriezing smaakt het namelijk flink minder zoet)

– zet de icecreammaker in elkaar volgens de handleiding en laat hem alvast draaien

– schenk voorzichtig het mangomengsel erin

– let the magic happen!

Met alle zonnige dagen nog in het verschiet weet ik zeker dat dit een veel gebruikt verjaardagskadootje gaat worden. 
Voor meer inspiratie neem dan ook eens een kijkje op ons bord Popcicles op Pinterest.

Yummy,

MR

9 gedachtes over “Yummy sunday: N’ICE

  1. Mijn moeder heeft al jaren en jaren een ijsmachine en schijnbaar is limoncello ijs da bomb, hahaha ik heb hem nog niet mogen proeven, maar goed, ben daar ook niet zo’n fan van, gaat vast komen dit jaar een keertje ergens, maar afgelopen zomer?

    Zelf ben ik gek op Pistache ijs… een smaak die helaas ook telkens lastiger te vinden is in deze tijd, en in de supermarkt al helemaal niet. Ja de Plus heeft een variant, maar daar zit dan half om half in met chocolade, zoooooooooooooooooooooo zonde, ikw il puur pistache, met alleen slagroom, hahahaha

    X

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie