Kids kitchen with love: Vis in een jasje 

Brrrr wat is het buiten koud! Geen blote benen met deze Pinksterdagen, zelfs onze jassen trekken we vlug weer aan. Daarom vandaag in kids kitchen with love, “vis in een jasje”.

Vroeger als kind waren vissticks met worteltjes en doperwtjes en Beppe’s haar fenomenabele opgebakken aardappeltjes, mijn lievelingseten. Jarenlang hebben wij hier in huis geen vis gegeten omdat ik de enige liefhebber was. Gelukkig is Finn mijn vispartner in crime geworden, dit hadden we namelijk al zo afgesproken toen hij nog in mijn buik zat. Sinds een tijdje vindt mijn lief het toch stiekum ook wel een beetje lekker. Zelfs Qyra die er nog steeds niets van moet hebben, loopt langs en zegt dat ziet er lekker uit! 

Er zijn natuurlijk vele variaties te bedenken van de bekende vissticks. Ik combineerde de recepten van Havermoutje en chickeslovefood. 

Ingrediënten:

– 400 gram diepvries kabeljauwfilet

– 150 gram havermout

– 100 gram (haver)meel

– 2 eieren

– 2 eetlepels Provençaalse kruiden

– peper en zout

– olijfolie en een klontje roomboter

Werkwijze:

– snij de nog bevroren kabeljauwfilet in de gewenste grote

– gebruik 3 aparte schaaltjes of diepe borden

– in schaal 1 gaat het meel

– in schaal 2 kluts je de eieren 

– in schaal 3 mix je de havermout met de Provençaalse kruiden en een snuf peper en zout naar smaak

– paneer nu de kabeljauwfilet. Haal een stukje eerst om en om door schaal 1 met het meel en klop het overtollige meel er voorzichtig af. Dan haal je het stukje door schaal 2 met de eieren en als laatste door schaal 3 met het havermoutmengsel. Herhaal dit met alle stukjes

– verhit nu de olijfolie met de roomboter in de pan en bak de stukjes aan beide kanten knapperig bruin

Yummy!

MR 

5 gedachtes over “Kids kitchen with love: Vis in een jasje 

Plaats een reactie