#Airfryerfans: Zoete aardappelkroketjes met Hollandse garnaal

Een uitdaging inspireert, schreef ik nog na de diagnose van Finn bij de orthomoleculaire therapeute. Dat klopt en gaandeweg knapte ik zelf ook zienderogen op. Daarom had ik ook voor mezelf een afspraak gemaakt, om me te laten testen, voor de zekerheid. Bam, we doen er gewoon nog een schepje bovenop. Naast alle al bekende allergieën en intoleranties is erbij gekomen, een lactose intolerantie en ik moet het mercaptan dieet gaan volgen (iets met het scheiden van koolhydraten en dierlijke eiwitten).

De maaltijd van vanavond is voor ons allemaal allergie-proof en superlekker! Het enige is dat je er wel vieze handen van krijgt.

Ingrediënten:

– halve kilo zoete aardappelen

– eetlepel soja-yoghurt 

– 1 eidooier 

– gluten en lactose vrij paneermeel

– 100 gram Hollandse garnalen 

– sap van een kwart limoen

– peper en zeezout

– olijfolie

voor de salade 

– 3 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel biologische azijn

– 1 knijp agavesiroop

– peper en zeezout

– sap van een kwart limoen

– halve krop ijsbergsla

– 200 gram diepvries doperwtjes

– halve komkommer 

– handje basilicumblaadjes 

Werkwijze:

– schil de zoete aardappel en kook deze voor ongeveer 12 minuutjes. Giet ze af en stamp ze fijn

– meng er een eetlepel yoghurt doorheen samen met een eidooier

– breng op smaak met peper, zout en limoensap

– roer er nu voorzichtig de garnalen doorheen

– strooi er paneermeel door net zolang tot je een stevige puree hebt

– rol er kroketjes van

– verwarm de Airfryer op 180 graden

– smeer de zoete aardappelkroketjes met een kwastje voorzichtig in met olijfolie

– bak de kroketjes in 12 minuten af keer halverwege 

ondertussen maak je de salade

– kook de doperwten volgens de verpakking en spoel koud af en laat ze verder afkoelen

– maak de dressing in een schaal van de olijfolie, azijn, limoensap, agavesiroop en de peper & zout

– snij de sla en meng deze door de dressing

– rasp de komkommer met schil grof en voeg dit ook toe aan de salade

– als de doperwtjes zijn afgekoeld kun je ze er ook doorheen doen

– garneer met de basilicum

Yummy,

Liefs mefrouw

11 gedachtes over “#Airfryerfans: Zoete aardappelkroketjes met Hollandse garnaal

  1. Ik lees nog wel mee hoor! Ben nog maar een haartje verwijderd van de aanschaf van een airfryer hoor… mens, wat een lekkere dingen kun je daar in maken! En dat dieet; ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen! Wij (manlief en ik) eten al jaren eiwitten en zetmeel gescheiden, toen wij daarmee begonnen kenden we het als “diverticulitis painfree food” – manlief heeft diverticulitis en er dreigde een darmoperatie met stoma. Dat hebben we door deze andere manier van eten weten te voorkomen! En ’t bevalt nog steeds goed. Inmiddels hier ook geen dierlijke eiwitten meer, alleen nog groenten, granen, noten, fruit…. wennen, maar genoeg lekkere dingen mee te maken! 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Wat fijn voor je man. Ongelofelijk hé wat je met de juiste voeding kan bereiken?! Bedankt voor de tip ik zal er eens op Googelen. Mag ik vragen waarom jullie ook met de dierlijke eiwitten zijn gestopt? Liefs

      Geliked door 1 persoon

      • We zijn met dierlijke eiwitten gestopt omdat we ons hiermee steeds minder goed gingen voelen, zowel in de darmen als tussen de oren… Qua eten zijn we nu denk ik aardig veganistisch (al eet ik nog wel graag honing). We eten geen ‘beest’ meer, maar lopen nog wel op leren schoenen… dat wordt misschien ooit een volgende stap in ons proces… 😉

        Geliked door 1 persoon

      • Fijn dat je man en ook jij er zoveel baat bij hebben. Bijzonder hoe een proces zich kan ontwikkelen een echt levens jutter! Zo mooi. Liefs

        Like

Plaats een reactie