Havermout muffins met mango en kokos

Het is vakantie en het zonnetje schijnt flink. Ik bak lekkere zomerse muffins, zonder ei voor de lunch. De jongens willen in het buitenzwembadje en ik geef ze groot gelijk, dus ik duik de garage in op zoek maar het bad wat we vorig jaar gekocht hadden. De garage is een chaos en al mopperend op mijn lief geef ik het op. De buurjongen biedt aan om in hun keurige garage te kijken naar een badje wat dan tijdelijk bij ons kan staan. Prima oplossing dacht ik zo!

De jongens komen terug met een bad welke verdacht veel op die van ons lijkt. We blazen hem op en als de bovenste rand lek blijkt te zijn kunnen we er niet meer onderuit. Deze is van ons, tja dan kan je lang zoeken (sorry lief).

Niet alleen de bovenrand blijkt lek te zijn ook in de bodem zitten er een paar gaatjes. Ik spreek mijn macgyver skills aan en plak de gaatjes zo goed en zo kwaad als het gaat met een oud fietsbanden-rescue-setje maar als ook die op raakt, ducktape geen soelaas biedt en kauwgom me net iets te ver gaat, besluiten we het zo te proberen.

Ondertussen zijn de muffins afgekoeld en kunnen we deze lekker opsmikkelen terwijl de lijm droogt.

Dan mag eindelijk het water erin! Kraan aan en jawel hoor, ook daar een kleine ontploffing met een leuke maar koude fontein als gevolg. Een paar kleine aanpassingen en ook die is weer gefikst. Ik sjouw wat gieters met warm water heen er weer en voila de jongens kunnen heerlijk badderen. 

Goed voor uren spelplezier…NOT, na een half uurtje vragen ze alweer om een handdoek en het bovenste randje loopt alweer langzaam leeg and so do i.

Ingrediënten voor 12 stuks:

– 2 eetlepels chiazaadjes

– 10 eetlepels (kokos)water

– 150 gram havermout

– 50 gram amandelmeel

– 50 gram kokosrasp

– 150 gram kokosyoghurt

– 2 eetlepel kokosolie

– 3 theelepels wijsteenbakpoeder 

– snufje zeezout

– flinke knijp agavesiroop 

– 100 gram diepvries mangoblokjes

Werkwijze:

– pak een schaaltje en roer de chiazaadjes door het water. Laat dit staan totdat je een papje hebt

– weeg alle overige ingrediënten af, behalve de mango en doe ze in een schaal en mix ze (met een keukenmachine) samen met het chiapapje goed door elkaar

– spatel er nu voorzichtig de mango erdoor heen

– vet de muffinvormpjes in met kokosolie en zet ze in het bakblik. Vul ze af voor 2/3 met het beslag

– zet het geheel in de oven en bak voor ca. 30 minuten. De muffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt

Yummy!

MR

16 gedachtes over “Havermout muffins met mango en kokos

    • Graag gedaan! Komen er vast wel meer. Voor ons is het ook even zoeken naar wat wel en wat niet mag binnen dit dieet. Heeft het dieet van jou ook een speciale naam? Je volgt het sinds een maand toch en ook orthomoleculair? Liefs

      Geliked door 1 persoon

      • Ja, ik volg een therapie en dieet via een orthomoleculair therapeut. Het bevalt me zeer goed. Voel me stukken opgeknapt. Alles zou te herleiden zijn tot mijn allergie… Als kind al reageerde ik extreem op kiwi. Later werden dat ook de pollen, insectenbeten, enz. … Ik hoop het te houden zoals het nu is. Ik zou het iedereen aanraden om zo te eten!

        Geliked door 1 persoon

      • Ik zou het iedereen aanraden om zich te laten testen! Dat kleine woordje “alles” in jouw antwoord zegt ook alles, allergien veroorzaken veel leed. Fijn voor je dat het nu veel beter met je gaat. Liefs

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie