Yummy sunday: tortillasoep

Soms kom je recepten tegen die je gewoonweg uit moet proberen. Dit is er eentje. 

De basis is simpel en het is een relatief goedkoop soepje. Ideaal als je bijvoorbeeld veel eters krijgt. Wil je een luxere variant ook geen probleem leef je uit met bijvoorbeeld avocado of zure room. Vega of met ballen zijn ook allemaal opties. Door de chippies past hij ook nog eens met gemak onder het kopje “kids kitchen with love”. Kortom een recept die je uit moet proberen! 

Ingrediënten:

– 1 liter bouillon 

– 1 grote ui

– 2 teentjes knoflook

– 2 theelepels komijnpoeder

– 300 gram tomatenpuree of (gebruik verse tomaten)

– 1 eetlepel gedroogde koriander

– pot maïs

– pot kidneybonen 

– olijfolie

– peper en zout

– zak ongekruide maischips

optioneel

– jalapenopeper

– 1 avocado 

– soepballen of kipfilet 

– zure room 

– geraspte kaas

– enz

Werkwijze:

– snipper de ui en fruit deze in de pan

– als de ui glazig is bak je ook de maïskorrels mee

– roer dan snel nog even de komijnpoeder erdoor en de geperste knoflookteentjes

– doe de tomatenpuree erbij en de bouillon. Laat het geheel nu een half uurtje zachtjes koken

– breng op smaak met koriander, zout en peper en doe de kidneybonen erbij

– je kan de soep desgewenst binden wat verkruimelde maischips zoals de Mexicanen dit doen 

– serveer in vrolijke kommen met de tortilla’s in een aparte schaal. Je gasten kunnen zelf de soep opbouwen met kaas of lekker spicy maken met de jalapenopeper.

Toen ik met mijn kinderen boodschappen aan het doen was voor de soep, liepen we langs de aubergines. Nu ben ik daar niet een grote fan van dus deze beland ook niet zo vaak of eigenlijk nooit op tafel. Toen Finn er eentje zag riep hij vol bewondering “een megaaa grote kidneyboon, mijn lievelingsboon”. 

Yummy sunday,

MR 

4 gedachtes over “Yummy sunday: tortillasoep

Plaats een reactie