Life hack: Kussenslopen

De “was” in het algemeen is niet mijn favoriete ding om te doen. 

Wasmanden die, als je er een piek boven op zet gewoon door kunnen gaan als kerstboom. Altijd staat er wel een volle mand klaar om opgevouwen te worden. Sokken ben ik sowieso mee opgehouden om te bundelen per paar want het sokkenmonster bestaat namelijk echt! Ik koop alles in één kleur en maat en gooi ze na het wassen in een gezamenlijke sokkenmand. Strijken, wat zal ik zeggen? Gelukkig heeft mijn schoonmoeder mijn lief dit goed geleerd want hij is het type, kleren maken de man. Ik heb hierin niet echt het goede voorbeeld meegekregen, Oma Rouw bijvoorbeeld stopte de strijk onder de losse kussens van de bank en ging er dan als een prinses op de erwt heerlijk bovenop zitten. Van mijn tante leerde ik echter mindful wassen zij heeft de term wasgoed een andere betekenis gegeven, als ze bijvoorbeeld na het wassen van het beddengoed van een logeetje nadacht over het leuke weekend dat ze hadden gehad. Ze dacht dan bewust “het WASgoed”. Dit pas ik toe en ik moet toegeven het helpt en natuurlijk het feit dat het je een heleboel tijd scheelt als je weet waar alles ligt. 

Nu heb ik dan ook een super life hack. Naast het sokkenmonster heb ik vaak nog een probleem; kussenslopen. Deze liggen bij een tweepersoonsbed nooit bij elkaar. Zelfs enkele kan ik ’s nacht niet terug vinden als ik een bed moet verschonen bij een ongelukje. Bedden maak je makkelijker op als je het dekbedovertrek binnenstebuiten om je deken schud. Een dekbed opvouwen is al een kunst op zich in je eentje maar binnenstebuiten ziet het er helemaal niet meer uit in je kast, want je blijft natuurlijk niet bezig. 

Dan nu de oplossing! Vouw je dekbedhoes lekker binnenstebuiten op (bij een tweepersoons vouw je ook één sloop) en doe je kussensloop hier netjes om heen. It is easy!! Nooit meer verschillende kussenslopen bij je dekbedovertrek op een bed en bovendien staat het een stuk netter in de kast.

Zullen we het dan maar niet meer over het strijken hebben? Of heeft er iemand nog een slimme tip? 

MR 

Advertentie

15 gedachtes over “Life hack: Kussenslopen

 1. Niets zo slopend (…) als strijken… Ik doe het niet meer! Ik heb mijn koopgedrag erop aangepast: koop geen kleding meer die alleen toonbaar is als het strak in eenvoud zit. En beddengoed hang ik als het even kan buiten, dan droogt de zon en strijkt de wind het… 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Haha leuk gevonden inderdaad slopend dat strijken. Ik doe hetzelfde hoor voor mezelf het liefst kleding wat je niet hoeft te strijken! Ik hang ook alles op hoef je niet te vouwen 😊 en de zwaarte kracht doet zijn werk. Liefs mefrouw

   Geliked door 1 persoon

 2. Wassen, drogen en was opvouwen is mijn favoriete klusje in het huishouden. Strijken daarentegen haat ik. Ik doe er dus alles aan om de was zo rimpelloos mogelijk te drogen en op te vouwen. I.p.v. wasverzachter, voeg ik nu azijn toe tijdens de was. Maakt ze properder en zachter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s