Nationale boerenkooldag

Morgen is het zover en is het weer boerenkooldag. Wie al langer meeleest weet dat mijn lief verzot is op boerenkool. Zodra het in de schappen ligt maakt hij een heerlijke megapan waar we dan twee dagen met het hele gezin van kunnen eten en wat er dan nog over is gaat voor de lunch op brood. 

Maar boerenkool is enorm veelzijdig dus ooit maakte ik voor hem een kookboek: Boerenkool zonder kuiltje voor de jus.

Daarin zat toen ook een receptje van Rens Kroes. Zoals ik schreef in mijn review over haar nieuwe boek, on the go, stond het receptje voor mini-frittatas voor in je lunchtrommel, met boerenkool hoog op mijn to-bake-lijstje. 

Nou ik heb ze gemaakt alleen in plaats van normale boerenkool gebruikte ik boerenkool baby leaves. Heerlijk echt weer een aanrader!

Ingrediënten:

– 1 teentje knoflook

– 1 kleine ui

– (Kokos)olie of ghee

– 6 eieren

– 1/2 theelepel komijnpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 20 gram schoongemaakte en gesneden boerenkool (ik gebruikte baby leaves)

– 40 gram feta (ivm allergieën liet ik deze achterwege)

– wat chilivlokken

Extra benodigdheden:

– muffinbakblik

– 6 muffinvormpjes  

Werkwijze:

– verwarm de oven voor op 180 graden

– snipper de knoflook en ui en fruit ze kort in een koekenpan met wat olie

– kluts de eieren samen met het zout, peper en komijn

– verdeel de boerenkool, feta, de uien en knoflook over de 6 muffin vormpjes

– schenk de eieren erbij

– besprenkel met chilivlokken

– bak de mini-frittatas in 30 minuten in de voor verwarmde oven 

Yummy,

Ik wens iedereen alvast een happy kale-day!!

MR

7 gedachtes over “Nationale boerenkooldag

Plaats een reactie