Aldus 24Kitchen worden pompoenzaadjes ook wel “viagra” voor vrouwen genoemd. Ze bevatten namelijk heel veel zink dat testosteron, het zogenaamde lusthormoon, een flinke oppepper geeft.
Er worden deze dagen heel wat pompoenen verwerkt in van alles en nog wat of uitgehold met Halloween of Sint Maarten. Meestal belanden de zaadjes ergens, ondankbaar in een container maar zeg nou zelf, nu jij je dit weet gooi je ze ooit nog in de groencontainer?
Van een pompoen kun je werkelijk alles eten. De bloem, de schil, het vruchtvlees en dus ook de zaadjes. De zaadjes zijn niet alleen een powerfood maar ook gewoon heel lekker als snack (met verschillende kruiden) of door een salade, noem maar op de mogelijkheden zijn eindeloos. Op mijn to bake lijstje staat bijvoorbeeld nog een home-made sultana met pompoenzaadjes! Komt vast snel op mefrouw maar vandaag dus, hoe je zelf pompoenzaadjes roostert. Lekker low budget dus goed voor je portemonnee en bovendien geen foodwaste.
Ingrediënten:
– pompoen (en)
Werkwijze:
– verwerk de pompoen zoals je bedacht had maar bewaar de zaadjes!
– leg de ongewassen pompoenpitten op een theedoek en laat ze 2 dagen drogen op kamertemperatuur. Wrijf ze verder schoon eerst schoon spoelen kan natuurlijk ook maar dit schijnt nogal een klusje te zijn
– verwarm de oven voor op 150 graden
– meng de pitten met wat olie in een schaaltje. Ga je ze als snack eten meng ze dan gelijk met de gewenste kruiden
– verspreidt de pitjes over een bakplaat
– rooster ze in ongeveer een half uur tot tot ze goudgeel kleuren maar hussel ze regelmatig om verbranding te voorkomen
– laat ze afkoelen
Yummy sunday,
MR
Pompoensoep al gehad…nu de zaadjes nog 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Goeie tip, normaal gesproken gooi ik de zaadjes weg. Ik ga dit zeker eens proberen !
LikeGeliked door 1 persoon
Ik speel de tip gewoon even door aan mijn vrouw.
LikeGeliked door 1 persoon
😉
LikeLike
Moet je die pitten eerst nog uit hun jasje halen?
LikeGeliked door 1 persoon
Hoi Anuscka, goede vraag! Op zich hoeft het niet maar veel mensen vinden het wel lekkerder. Het ligt ook een beetje aan het soort pompoen, sommige hebben echt een hard vlies en dan is het wel aan te raden. Er bestaan ook naaktzadige pompoenen. De meeste hangen er ergens tussen in en die kan je prima zo eten. Liefs
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ga aan de pompoenzaadjes 🙂
Na de chemo is alles een beetje ontregelt zeg maar 🙂 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik hoop voor je dat 24kitchen gelijk heeft!! 😉
LikeGeliked door 1 persoon