#verrasmettexmex: Happy cinco de mayo

Vandaag is het 5 mei en vieren we de vrijheid. Ook in Mexico vieren ze vandaag een feestje. Cinco de mayo herinnert aan 5 mei 1862, de dag waarop Mexico, het Franse leger van keizer Napoleon III versloeg in de Slag bij Puebla.

Cinco de Mayo is niet zomaar een feestdag ze spelen dan de historische gebeurtenissen na maar de feestelijkheden duren dagen, van 2 april tot en met 10 mei. Overal is veel muziek, dans, toneel, kermis, magarita’s en natuurlijk heel veel lekker eten!

Mijn lief was jarig en samen met Eveline en Olivia genieten we van een feestelijke tortilla-taart.

” Life is a fiesta ”

-unkown-

Ingrediënten:
⁃ pakje whole wheat tortilla (Santa Maria)
⁃ 1 zakje taco kruiden (Santa Maria)
⁃ 2 potten chuncky wrap salsa
⁃ 500 gram ongekruid rundergehakt
⁃ 2 potten kidney bonen
⁃ 2 potten mais
⁃ 2 grote uien
⁃ olijfolie

Extra benodigdheden:
⁃ springvorm

Bereidingswijze:
⁃ snijd de uien en fruit deze in wat olie
⁃ meng het gehakt met de tacokruiden en bak deze in de pan met de ui rul
⁃ voeg de potten chuncky wrap salsa toe
⁃ spoel de kidneybonen en mais en laat deze voor een kwartiertje mee sudderen
⁃ verwarm de oven voor op 150 graden
⁃ leg onderin de springvorm een tortilla en schep daarop wat van het mengsel
⁃ dek af met een tortilla
⁃ blijf de twee bovenstaande stappen herhalen (sluit af met een tortilla)
⁃ zet voor ongeveer een kwartiertje in de voorverwarmde oven

Serveer met een lekker salade.

Yummy,

MR

5 gedachtes over “#verrasmettexmex: Happy cinco de mayo

Plaats een reactie