Hip hip hooray

Ongelofelijk ik heb een dochter van twintig jaar!

Speciaal voor haar verjaardag sliep ze thuis. Ballonnen, slingers en kadootjes en natuurlijk taart.

Deze keer een heerlijke brownie van zoete aardappel en paranoten, haar lievelings.

Ingrediënten:
⁃ 500 gram zoete aardappels
⁃ 15 dadels
⁃ 1 flinke knijp agavesiroop
⁃ 50 gram amandelmeel
⁃ handje paranoten
⁃ 50 gram cacaopoeder
⁃ 50 gram kokosolie
⁃ 1 theelepel vanille-essence
⁃ 1 theelepel kaneel
⁃ snufje zout
⁃ kokosolie om de bakvorm in te vetten

Werkwijze:
⁃ verwarm de oven op 225 graden en leg de zoete aardappels in schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster voor 45 minuten. Je kunt nu de schil er makkelijk van af pellen
⁃ laat ondertussen de oven afkoelen tot 180 graden en vet de brownievorm in met kokosolie
⁃ ontpit de dadels en hak ze fijn in een keuken machine
⁃ voeg de overige ingrediënten, behalve de paranoten toe en mix het geheel tot een luchtige massa
⁃ hak de paranoten en roer deze er voorzichtig doorheen
⁃ schep het mengsel in de brownievorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten
⁃ Haal de brownie uit de oven en laat hem afkoelen onder een schone theedoek

Niet van de echte te onderscheiden. Dit wordt een blijvertje!

MR

16 gedachtes over “Hip hip hooray

Plaats een reactie