Guestblog: Snoeppapiertjes

Soms voel ik mij net kleinduimpje! Dan vind ik er wel 5/6 tegelijk. Soms zijn ze oranje maar meestal groen. Wie zou er toch zoveel last van zijn/ haar keel hebben? Of is er iemand verslaafd aan die snoepjes? Net zoals mensen verslaafd kunnen raken aan smeren met lipsticks zoals ik ooit eens gelezen heb. Is het een buurtgenoot? Een steeds terugkerende badgast ?
En dan de grote vraag waarom komen al die papiertjes in de natuur terecht? Net zoals al die stukjes plastic? 49 stuks! Die resten van snoepspenen?

Die bierflesjes gaan mee naar huis en krijgen mijn kleinkinderen zij zien net als onze kinderen vroeger er de waarde wel van. Hoe meer je spaart hoe meer extra zakgeld!
Maar zoals jullie zien heb ik meer dopjes gevonden dan flesjes dus er zijn ook mensen die keurig de flesjes meenemen.

Zo ook hulde voor de organisatie van de Vuurtorenloop Vlieland ik heb maar 3 waterzakjes gevonden na de loop. Mede dankzij mijn kleinkinderen die het geweldig vonden om ze eerst uit te knijpen en dan op een hoop gooiden, dat was makkelijk opruimen op dat stukje.

En MR en SH deze keer staat de teller op 4 sigaretten verpakkingen en 2 aanstekers !
En ja een schuursponsje! Wie zou er hebben willen schoonmaken in het bos? Wat een vragen komen er zo bij je op onderweg.
Mijn rondjes zijn dit kwartaal niet zo groot geweest doordat we een nestje met 6 pups hebben gehad en er een pup is gebleven en toch is het nog een hele lijst geworden!

49 stukjes plastic
54 Snoeppapiertjes
6 Bierdopjes
28 stukjes touw
6 oude lappen
1 vuurwerkrest
5 ballonnen
1 papierenzakdoekpakje
6 stukjes papier
2 elastiekjes 2 bierflesjes
1 reflector ( trapper)
1 stuk van een jasbeschermer
2 aanstekers
4 sigarettenverpakkingen
1 handschoen
2 tairib
2 spijkers
2 stukjes glas
7 flesjes
6 blikjes
4 snoepspenen
1 roerstok
2 plastic bekertjes
3 waterzakjes
2 tennisballen
5 plastic dopjes
1 schuursponsje
1 rietje
1 plastic tas
1 spuitbus
1 plastic deksel van een emmer
2 drinkpakjes
1 chipszak
1 riempje

Groet AKH

3 gedachtes over “Guestblog: Snoeppapiertjes

    • Jaaaa een zeer inspirerende guestblog. Ik ben benieuwd naar jouw lijstje, je zult vast schrikken van het resultaat. Hopelijk weet jij ook weer anderen te inspireren!

      Groeten!

      Like

Plaats een reactie