Hondsdagen


Het is warm en vochtig vandaag en dat kan wel kloppen, want de hondsdagen zijn begonnen!

In deze periode, tussen 20 juli en 20 augustus, is er zelfs kans op tropische omstandigheden. Dat komt omdat de atmosfeer bevochtigd raakt door de hoge temperaturen in de lucht en die van het zeewater.

Mijn schoonmoeder zei het vroeger al: in deze tijd is het bederfelijk weer. In een voorbij leven, toen nog maar zeer weinig mensen een koelkast hadden en de meesten afhankelijk waren van een kelder, kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Moet er niet aan denken, al die zure melk en bedorven etenswaren. Dan de koelkast maar een graadje lager en verder genieten van elk zuchtje wind.

Wel lekker weer om op vakantie te gaan en dat is dan ook precies wat mefrouw gaat doen. Sommigen van ons blijven lekker in eigen land en eentje gaat “gewoon” naar Frankrijk, maar ook iemand zoekt de tropen daadwerkelijk op. We gaan nieuwe horizonnen verkennen en nieuwe inspiratie opdoen.

Op de laatste redactievergadering is daarom besloten, dat er een maand lang niet geblogd gaat worden. Van dinsdag 1 tot en met donderdag 31 augustus zullen er voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van mefrouw geen blogs geplaatst worden. Dat zal wel even wennen zijn, maar daarna gaan we er met hernieuwde energie tegen aan. En hoe!

Het duurt nog een poosje, maar wij hebben het alvast in de agenda staan.

Groet SH

7 gedachtes over “Hondsdagen

Plaats een reactie