Music for the soul: Voetjes van de vloer!

Bewegen is goed voor je lichamelijke conditie en lekker voor je lijf, zo hoor je altijd van alle kanten en onze sportieve fietsende, fitnessende, joggende en voetballende medemens lijkt dat ook keer op keer te bewijzen.
Kijk maar naar Dylan Groenewegen, die onlangs in de laatste etappe van de Tour de sprint won, zou je denken of onze Leeuwinnen, die in het krachthonk hun spiermassa opbouwen zou je zeggen, maar volgens mijn fysiotherapeut klopt dit niet helemaal. Bewegen is wel goed, maar dan het liefst door elke dag minimaal een half uur te gaan lopen. Hij zegt dat de mens er nu eenmaal niet op gebouwd is, om op een apparaat te zitten, Door een verkeerde houding komen daar veel rugklachten, spierscheuringen en gewrichtspijnen vandaan….
Nordic Walking, waar mijn jongste zus haar hart aan heeft verpand, of joggen, of hardlopen zouden misschien nog net zijn goedkeuring weg kunnen dragen, maar hoe zit het eigenlijk met dansen? Volgende keer toch maar eens vragen hoe hij daar over denkt.

Bewegen zorgt ook voor minder geheugen,- en concentratiestoornissen zo las ik laatst ergens*, omdat bij inspanning nieuwe hersencellen worden aangemaakt, met name in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied, dat een essentieel netwerk vormt met gebieden in de hersenen die de motoriek aansturen. Wat dat betreft brengt dansen dus ook nieuwe verbindingen tot stand wat een positief effect op het geheugen heeft; mensen die geregeld dansen lopen zelfs 76% minder kans op alzheimer. Mijn kleindochters zitten alvast goed!

Een levend voorbeeld hiervan blijkt Queen Elizabeth van Engeland te zijn die, volgens RTL Boulevard, graag een dansje mag wagen op haar favoriete nummer van ABBA: Dancing Queen!

Fijn Weekend,
SH

*Margriet 33/ 2016

6 gedachtes over “Music for the soul: Voetjes van de vloer!

Plaats een reactie