Yummy Sunday: liefde gaat door de maag

Dat sommige spreekwoorden of gezegdes maar al te waar zijn blijkt maar weer als mijn lief na de maaltijd verzucht:

“Als ik jou toch niet had, at ik niet elke avond zo lekker”

Smelt..

Eerlijk is eerlijk dit recept heb ik niet zelf bedacht! Dit recept komt van www.fairtrade.nl. Soms zie je van die recepten waarvan je weet dat het heerlijk gaat smaken en dit was er zo’n eentje voor mij. Achteraf bleek dat ook het geval. Als ik toch één ding zou veranderen, dan zou ik wat cashewnoten toevoegen.

Ingrediënten:

  • 500 gram spruiten
  • 300 gram kipfilet
  • 2 stevige appels
  • 1 biologische limoen
  • 50 gram rozijnen
  • 15 gram verse tijm
  • Olijfolie
  • Fair Trade Original soy-ginger woksaus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Maak de spruiten schoon en stoom of blancheer ze gaar.
  • snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met zout en peper naar smaak.
  • Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels met schil in partjes.
  • Was de limoen en rasp de schil. Snijd de limoen doormidden en knijp van 1 helft het sap uit boven de appel en hussel om
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de kipfilet gaar.
  • roerbak de spruitjes met de tijmblaadjes en de limoenrasp ongeveer voor 3 minuten mee.
  • Bak in de laatste minuut de appelpartjes mee.
  • Voeg de soy ginger woksaus en de rozijnen toe en warm het geheel goed door.

Serveer de spruitjes met bruine rijst.

Yummy,

MR

8 gedachtes over “Yummy Sunday: liefde gaat door de maag

  1. Lijkt me heerlijk. Ik heb het recept met mezelf 🤣 gedeeld. Zelf maak ik vaak een spruitjeswokschotel met gerulde gehakt, champignons, voorgekookte spruitjes, stukjes peer en een stukje gorgonzola. Ook met rijst, waarbij ik over de rijst een handje ongezouten pinda’s strooi. Ook heerlijk 😀

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie