Yummy sunday: Vissoep

Ik ben er dol op, een lekkere rijk gevulde vissoep maar ik kan er niks aan doen. Altijd moet ik denken aan Herman den Blijker. Volgens mij helemaal niks mis met die man en hoogstwaarschijnlijk kan hij fantastisch koken. Maar de manier waarop hij Bouillabaisse (van oorsprong Provençaals vissoep) uitspreekt en dan met zijn handen de boel naar binnen slurpt, nou dan heb ik al gegeten.

Maar toch ik had er gewoon weer zin in en deze vissoep heeft niks weg van een Bouillabaisse, dus vissoep it is!

Ingrediënten:

⁃ 1 liter kokosmelk

⁃ 500 milliliter bouillon

⁃ 300 gram kabeljauw

⁃ 150 gram zalm

⁃ 150 garnalen

⁃ 300 gram prei

⁃ 1 stukje verse gember

⁃ 1 teentje knoflook

⁃ 1 eetlepel curry madraskruiden

⁃ 2 theelepels kurkumapoeder

⁃ 1 theelepel kerriepoeder

⁃ 1 pot linzen

⁃ handje verse koriander

⁃ olijfolie

Werkwijze:

⁃ verhit wat olijfolie in een soeppan

⁃ maak de prei schoon en snijd in ringen bak deze kort aan in de pan

⁃ schil ondertussen de gember en knoflook en snijd deze fijn en bak ook even kort mee

⁃ ook de madraskruiden, kurkuma en kerriepoeder mogen even aangebakken worden

⁃ giet nu de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook

⁃ zet het vuur laag en doe de vis in de pan samen met de linzen en laat dit een half uurtje sudderen

⁃ breng eventueel nog op smaak met zout en garneer met de verse koriander

Yummy,

MR

3 gedachtes over “Yummy sunday: Vissoep

Plaats een reactie