Sint Maarten vier je met je hart!

Als je op dit moment een winkel binnenloopt schreeuwen de feestdagen om het hardst. Ze verdringen zich om de eerste plek. De schappen liggen vol met uitdeel verpakkingen, pepernoten, chocoladerepen en kerstkransjes. Finn neem ik al sinds de zomervakantie niet meer mee naar de supermarkt. Zoveel prikkels het is niet meer te overzien voor hem. Terwijl juist de lichtfeesten draaien om net als de natuur naar binnen te keren en de verbinding te zoeken met je hart.

Sint Maarten is het eerste lichtfeest. Hij was een Hongaarse ridder. Volgens de legende kwam hij in het donker, te paard aan bij de stadspoort van Amiëns. Daar zat bij een kampvuur een bedelaar. Martinus zag dat de bedelaar half naakt was en het koud had. Dit raakte hem diep in zijn hart en met zijn zwaard sneed hij zijn eigen mantel in twee stukken en gaf de bedelaar de helft.

Deze daad van ontferming staat symbool voor de activiteiten op zijn feestdag.

Mijn lief en ik hebben de taken goed verdeeld hij gaat elk jaar met de kinderen zingen en ik mag bij de deur staan. Elk jaar probeer ik weer iets nieuws te verzinnen om er een feestje van te maken.

Dit jaar liet ik me inspireren door een geweldige patroon van sew natural. Mijn hart maakte echt sprongetje toen ik bedacht om deze DIY te maken voor Sint Maarten want dit is echt de ultieme zero waste traktatie. Geen saaie mandarijntjes of gezonde rozijntjes maar de oplossing voor los snoep zodat het niet blijft plakken aan andere verdiende lekkernijen.

Wat het extra leuk maakt is dat je als je Sint Maarten buit op is, je deze snoepzak kan hergebruiken en hem bijvoorbeeld bij jamin kan vullen met los schepsnoep. Dat scheelt weer een hoop plastic en is geheel in de traditie van Sint Maarten want zo ontferm je, je ook een beetje om de aarde.

Sint Maarten vier je met je hart!

Liefs MR

5 gedachtes over “Sint Maarten vier je met je hart!

Plaats een reactie