Gevaar voor eigen leven

  
We zijn één keer op ski-vakantie geweest in Tsjechië. Fantastisch uiteraard. Mijn zusje en lief gingen snowboarden, broertje kreeg kinder ski-les. En mijn toenmalige vriendje en ik kozen voor skiën en moesten dus ook op les. Wat een hel…

Moeilijk dat ik het vond. Na een paar dagen kreeg ik het een beetje onder de knie. Een beetje dan, blauwe piste en de langlauf-route lukte me prima. Mijn oom en tante waren er ook met kinderen en hun aanhang, super gezellig allemaal.
Tot de dag aanbrak dat ik doodsangsten heb moeten doorstaan. Mijn nicht had t goede idee om met z’n allen van de rode piste af te gaan. Zij zijn ervaren skiërs. Ik zeg tegen mijn vriendje dat ik dat niet durf en kan. Jawel, dat kun jij. Mijn nicht zegt dat ik een mietje ben, (deed ze vroeger ook altijd, om mij de vreemdste dingen te laten doen, wat ze zelf eigenlijk niet durft.)
Dus daar ga ik, so far so good, maar toch doe ik iets verkeerd en krijg mijn benen niet meer in de juiste positie. Ik sjees iedereen voorbij. Gejoel en gelach van iedereen, maar mijn zusje ziet aan mijn kop dat t niet goed is. “Help, ik kan niet meer stoppen!!!!”

Ik zie van alles voorbij flitsen, tot dat ik me in één keer herinner, dat ik een afslag moet nemen, anders gaat de rode piste over in zwart. Wat moet ik doen? Wat kan ik doen? O jee, dit komt niet goed zo, dit kan niet t einde zijn….. Dus ik laat me net op tijd vallen.
Oh oh oh wat ben ik uitgelachen en nog steeds, maar wat was ik bang.

De vakantie zat er nog niet op, dus dan maar twee perzikensnaps achterover slaan voor de resterende ski-lessen en daarna alleen nog maar vanaf de langlauf-route.
Was een harde les, dat ik toch beter naar mijn eigen gevoel moet luisteren.
FR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s