About books and reading: luxeprobleem 

Booklovers worden het meest gelukkig van een stapel boeken en een zee van vrije tijd binnen handbereik, zodat het enige probleem is, welk boek ze zullen kiezen om als eerste te gaan lezen.

Daarom een paar aanraders voor de kerstvakantie:
1. Tully


ISBN 90 225 1870 1
Kun je van een karakter gaan houden, dat tegendraads, ontoegankelijk, leugenachtig en achterdochtig is? 

Ja, met de roman “Tully” bewijst Paullina Simons ons dat keer op keer. Haar hoofdpersoon groeit ondanks een verschrikkelijke jeugd, het verlies van haar beste vriendin en haar onvermogen om relaties te onderhouden, uit tot een dappere vrouw, die uiteindelijk kiest voor het beste voor zichzelf en haar kinderen. 

Vriendschap en liefde, leven en dood staan centraal in dit meeslepende verhaal en het leest als trein.

Tweedehands te koop via bijvoorbeeld bol.com.

2. De geletterde dood


ISBN 90 225 2059 5
Wie van historische misdaadromans houdt komt met de boeken van Bruce Alexander, over een blinde uitzonderlijk scherpe magistraat, zeker niet bedrogen uit. 

In dit verhaal wordt het Londen van 1768 opgeschrikt door een brute afslachting in het huis van een uitgever en drukker. Sir John Fielding wordt in zijn speurtocht naar de waarheid omtrent deze moorden bijgestaan door het dertienjarige weeskind Jeremy, die vanuit een volwassen perspectief tevens de verteller is. 

Alleen al om de schrijfstijl niet te versmaden.

Tweede hands te koop via bijvoorbeeld bol.com.

3. Vanuit de verte


ISBN 978 90 325 1767 0
Als haar moeder op sterven ligt keert Natalie met tegenstrijdige gevoelens terug naar het huis van haar jeugd, in het Canadese British Columbia. Daar wordt ze eindelijk geconfronteerd met de gevolgen van de gebeurtenissen, die zich vijfendertig jaar eerder hebben afgespeeld. 

De grote thema’s van dit debuut van Donna Miller zijn volgens Nouveau: schuld, boete en vergiffenis en als tranen een van de criteria voor een goed boek zouden zijn, dan geldt dat zeker hierbij.

Tweede hands te koop via bijvoorbeeld bol.com.

4. Adam en Eva


ISBN 90 229 8668 3
In deze reeks mag een boek van Ruth Rendell eigenlijk niet ontbreken. Ook nu weer word je door haar meegezogen in een verhaal, waarvan je de afloop wel zo’n beetje kunt voorspellen, maar waardoor je toch verbijsterd, vol vragen achterblijft. 

Hoe kunnen meerdere vrouwen zich zo laten bedotten door een man? Hoe kun je begrip opbrengen voor een moordenares? Hoe ga je geloof hechten aan het bestaan van geesten? 

Dat een schrijfster zich zo overtuigend in kan leven in haar afwijkende personages, dat ze haar lezers er direct bij betrekt; het stelt me steeds weer voor een raadsel.

Tweede hands te koop via bijvoorbeeld bol.com.

Veel leesplezier! 

Groet SH

Advertentie

2 gedachtes over “About books and reading: luxeprobleem 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s