De Spanjaarden in mijn leven

  
De Spaanse mannen in mijn leven. Het zijn er niet veel…. Het zijn de mannen die elk jaar een keer langskomen. Dan heb ik het over Sinterklaas en zijn kornuiten. Sinterklaas is ook nog eens geen echte Spanjaard. Het is Enrique Iglesias met zijn Spaanse woorden, z’n bruine ogen en z’n goddelijke lijf. Op het voortgezet onderwijs heb ik lichtelijk een crush gehad op een jongen die Spaanse invloeden had. Hij was knap, grappig, kon dansen en had soms oog voor mij. Dus eerlijk gezegd heb ik niet veel ervaring met de Spaanse man.
Tijdens mijn trip naar Barcelona heb ik de Spanjaarden goed kunnen observeren. Ze zijn er, uiteraard, in alle soorten en maten. De een is mooier dan de ander, de een kleedt zich beter dan de ander; hier geen verschil met de Nederlandse man. Echter de Spaanse man weet veel beter te flirten dan de, meeste, Nederlandse mannen. Ze schromen niet om je diep in de ogen te kijken en zijn genereus met complimenten. Een andere conclusie die ik trek, na mijn subjectieve doch betrouwbare observaties: Spanjaarden weten hoe ze lief moet hebben. Knuffelen in het openbaar, een zoen in de nek, een hand op de bil, een indringende blik die niets te raden overlaat. 
Ik roep alle Nederlandse mannen op om naar Barcelona te gaan, de inheemse mannen aldaar te observeren en laat ze er iets van leren. Ik ben een geëmancipeerde vrouw, maar wel tot op zekere hoogte. Ik houd ervan als mannen de deur openhouden. Ik vind het heerlijk wanneer ze me overladen met complimenten en wanneer ze m’n zware tas willen dragen, ook al kan ik dat best zelf na al mijn bezoeken in de sportschool. 

ER

3 gedachtes over “De Spanjaarden in mijn leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s