Dit is echt een gerecht waarvan je de ingrediënten in deze tijd van het jaar meestal wel in huis hebt.
Een potje linzen is sowieso een echte must have in je voorraadkast! Eigenlijk geldt hetzelfde voor een chorizo, lekker lang houdbaar en goed toepasbaar in vele gerechten. Een pompoen valt ook in deze categorie, een lang houdbare groente en kleurt ook nog eens leuk op je fruitschaal.
Ingrediënten:
– olijf olie
– 1 flespompoen
– 500 gram aardappelen
– 1 teentjes knoflook
– 2 uien
– 1 chorizo worst
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 pot linzen
– 2 theelepels paprikapoeder
– 350 milliliter bouillon
– flinke scheut sherry
– 1 eetlepel peterselie
– peper
– (zout)
Bereidingswijze:
– schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken
– snijd ook de pompoen, chorizo en ui
– verhit olie in de pan en fruit de pompoen, ui en chorizo aan
– pers de knoflook en bak deze kort mee
– voeg de tomatenpuree toe samen met de paprikapoeder, blijf roeren op laag vuur
– laat de linzen uitlekken en voeg deze ook toe
– doe er een flinke scheut sherry bij
– voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
– voeg de aardappelen toe
– leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur gaar stoven. Schep regelmatig om
– controleer na ongeveer 30 minuten of de pompoen en de krieltjes gaar zijn en voeg de peterselie toe
– breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout
Het recept heb ik ooit eens uitgescheurd uit de allerhande en is voor mij echt een favoriete, nix in the fridge!
Yummy,
MR