Geen kinderen?

  

Bijna 33 jaar en NEE geen kinderen…. “Waarom heb jij geen kinderen?” “Wil jij geen kinderen?” “Moet je niet eens beginnen?” 

Waarom? Ik ben single, heb niet echt een kinderwens, ben leuke tante Foka, dus waarom al die vragen? Voldoe ik niet aan t traditionele plaatje? Nee klopt maar dat deed ik sowieso al niet.

Al een hoop vriendinnen, ex-vriendjes en familieleden hebben kinderen… Leuk al dat baby praat, maar soms op feestjes vind je dat even leuk en niet de hele tijd. 

Gelukkig met mij zijn er toch een aantal andere vrienden en vriendinnen die ook geen kinderen hebben. Dan kunnen wij ook af en toe even ons hart luchten over al dat baby gelul. Wij weten het altijd beter en denken dat wij fantastische ouders zouden zijn.

Maar wat weten wij ervan?

Ik ben al bijna 19 jaar een super trotse tante en daar ben ik hartstikke blij om, heerlijk af en toe oppassen, ravotten en gek doen… en genieten!

Maar gek word ik ervan, van al die vragen en ik denk alle andere kinderloze 30plussers ook, dus stop daarmee alstublieft. BVD.

FR

Advertentie

16 gedachtes over “Geen kinderen?

 1. Ik ben een moeder van 2 snap je volkomen. Ik heb zelf ook niet altijd zin om over mijn kinderen te praten (hoe raar dat voor sommige moeders ook mag klinken). Er is wel meer in je leven aan de hand dan je kids!

  Like

 2. Oh irritant kan dat inderdaad zijn, dat soort vragen… ik ben slecht kort ‘single’ geweest (weduwe), maar ook in alle tijden dat ik echtgenote was kreeg ik die vragen hoor. Inderdaad: je past dan niet in het perfecte plaatje van huisje-boompje-beestje-kindje. Maar pas echt pijnlijk wordt het als mensen het vragen zonder dat ze weten hoe graag iemand misschien zwanger wil worden, moeder wil worden, en dat het niet lukt… Fijn dat jij gewoon zo geniet van je tante-Foka-zijn! ❤

  Like

 3. Respect voor elkaar, maar wat wel zo is… ik vraag natuurlijk weleens of iemand kinderen heeft… en soms alleen bij de vraag… gaat de andere kant steigeren, terwijl ik er niks mee bedoel, behalve ‘jou willen leren kennen’, heb je ze wel, oke, heb je ze niet? Ook goed, misschien wel heel verstandig zelfs!

  En dus ook even opletten hoe een vraag wordt gesteld over wel of geen kinderen hebben, ik vraag alleen of je ze hebt! hahaha Ja echt hoor, soms 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeer herkenbaar! Ik blijf het wel raar vinden dat ex-vriendjes kinderen hebben.. in mijn hoofd blijven ze die onvolwassen leeftijd en dan zien dat ze tot soms al 3 klein mannen hebben, is zo bizar ;-). Mijn huisdieren zijn mijn kinderen, dat snapt ook niemand 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s