kwark!

  
Kwark hoort inmiddels,denk ik, tot mijn eerste levensbehoeften. Het is belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse voeding. Als ik er niet op let, dan zou ik het de hele dag door eten. Geen wonder ook dat kwark nu al onderdeel is van Olivia’s vocabulaire. 
Sinds ik aan deze kant van de stad woon is het voor mij niet meer vanzelfsprekend dat ik elke week bij de AH XL kom. Maar als ik er dan kom, dan is het alsof ik op vakantie ben. Ik geniet van alle ruimte in deze winkel, de hoeveelheid aan producten, dat ik weet waar alles staat. En gisteren maakte mijn hart een sprongetje. Ik reik in het schap naar de bakken magere kwark. Mijn oog dwaalde, om een of andere duistere reden, af naar links en daar zag ik het! Een bak magere kwark van maar liefst een kilo! Wat een uitvinding! Wat een joekel. Blij zette ik de twee kleine bakjes kwark terug en greep ik de grote bak kwark. De brede grijns op mijn gezicht was niet te missen. Heel even kwam er een twijfel in mij op: “Is het wel handig een grote bak? Zal het wel lukken om de bak op te eten voordat het niet meer goed is?” De twijfels lachte ik weg, natuurlijk is het handig en ik eet immers genoeg kwark! Mijn grijns bleef gehandhaafd op mijn gezicht. Terwijl ik nog sta te genieten van de ontdekking van grote bak kwark. Zie ik een man twee kleine bakjes kwark uit het schap pakken. Ik kijk de man blij aan. De man kijkt mij verward aan. Ik kijk, indien mogelijk, nog blijer en sein met mijn ogen van zijn twee kleine bakjes kwark in z’n hand naar mijn grote bak in m’n kar. En ik kijk echt super blij. De man kijkt, indien mogelijk, nog meer verward. Hij snapt mijn hint niet. Ik wil hem bij z’n schouders pakken en hem met z’n gezicht in de grote bakken kwark drukken. “Misschien weet hij nog niet van de kilobakken kwark”, schiet het door mijn hoofd, “Misschien heeft hij het nog niet ontdekt…..” Ik wil mijn kennis met hem delen, maar tegelijkertijd besef ik mij dat misschien niet iedereen zo blij wordt van een kilo kwark als ik…..
 Ik besluit de kennis voor mijzelf te houden. Blij loop ik verder eens kijken wat de AH XL nog meer voor mij in petto heeft. 
ER

2 gedachtes over “kwark!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s