Nicci French


Het schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French had allang voor ze elkaar ontmoetten en samen gingen werken, onder eigen naam ook al het een en ander gepubliceerd, maar pas na hun huwelijk kwam het grote succes. 

In 1997 verscheen hun eerste gezamenlijke roman, ‘Het geheugenspel’ en vele titels zijn daarna gevolgd. Waarvan er enkele inmiddels bewerkt zijn voor de televisie en ‘Bezeten van mij’ bijvoorbeeld, voor het witte doek.
Ik denk dat er ondertussen in elke Nederlandse boekenkast wel een of meer vertalingen van een van hun thrillers te vinden is. En hoewel ze dus niet geheel of eigenlijk niet aan het criterium van de spannende boekenweken voldoen, mag een boek van hen eigenlijk niet ontbreken in de vakantiekoffer.

Ik ken geen andere schrijver die steeds opnieuw met zoveel enthousiasme en schijnbaar moeiteloos in het hoofd van een psychopaat weet te kruipen. 

Zoals ze zelf in een interview vertellen, praten ze veel over het verschil in eigen perceptie en dat van anderen als ze over een boek nadenken. En misschien is dat wel het hele geheim. Door iets samen te bespreken, durven ze misschien net een stapje verder te gaan dan menig andere auteur. Maar tevens zijn humor en inlevingsvermogen van groot belang.

Dat blijkt ook wel uit hun hele oeuvre en daarom spreek ik hier geen voorkeur uit voor een bepaald boek.

Veel lees-of-herleesplezier! 
Groet SH

Advertentie

6 gedachtes over “Nicci French

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s