Foodhack: Vanillesuiker 

IMG_4215

De keuringsdienst van waarde legt soms dingen bloot die je eigenlijk niet wilt weten maar je blijft toch kijken. Ze noemen het zelf huishoudjournalistiek, verhalen uit ons boodschappenmandje. Zo ook een keer een aflevering over bevergeil!

Ze werden op het spoor gezet door Jamie Oliver. Hij noemde het gebruik van bevergeil als smaakstof in ons voedsel in een Amerikaanse talkshow. We kennen allemaal de term ‘met natuurlijke smaakstoffen’ op een etiket . Je denkt dan toch niet direct aan castoreum een uitscheidingsproduct van bevers? Toch kan dit wel zo zijn onderzocht de keuringsdienst van waarde. Gesteld wordt, dat het uit een klier tussen de anus en geslachtsorgaan gewonnen donkerbruine harsachtige substantie, wordt gebruikt in producten met een vanillesmaak, parfum of sigaretten.

Dus! Het zekere, voor het onzekere. Voor mij tijdens het bakken liever geen voor gefabriceerde vanillesuiker meer. Ik maak het lekker zelf en dan ook “gezonder” met rietsuiker.

Ik heb een potje met rietsuiker en daar doe ik de stokjes in waar ik het merg uit heb geschraapt voor een gerecht. In een kookboek van heel Holland bakt stond nog een super hack! Als je vanillestokjes hebt gebruikt die met een maaltje hebben meegetrokken. Spoel het stokje dan af en laat deze goed drogen, deze kun je ook in je vanillesuikerpotje stoppen. Het duurt ongeveer vier weken voordat de smaak goed is opgenomen.

De keuringsdienst van waarde legt soms dingen bloot die je eigenlijk niet wilt weten maar je blijft toch kijken. Waarom? Het maakt je bewust van wat de voedingsindustrie doet met ons eten wat wij in ons boodschappenmandje stoppen!

Wil je nog meer food hacks weten volg dan ons bord op pinterest.

Zelf maak ik dankbaar gebruik van de hack met de pollepel op de pan tegen het overkoken. Dat scheelt een hoop poetsen.

MR

Advertentie

9 gedachtes over “Foodhack: Vanillesuiker 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s