Plof

Het is weer zover er liggen twee bruine bananen in fruitschaal maar de voorraadkast is ook behoorlijk leeg. Banaan past vrijwel overal bij en ik dacht aan kokos en chocolade of met pindakaas maar echt alles is opperdepop, wel staat er nog een onaangebroken potje speculoos. That’s it! Lekker herfstig, past goed bij het stormachtige weer van de afgelopen week. Wat ga ik bakken? Ontbijtmuffins hebben we veel gehad de afgelopen tijd, koekjes heb ik geen zin in om te maken dus een ontbijtkoek lijkt een goed idee. Ontbijtkoek met banaan en speculoos. Mag ik als eerste proeven vraagt Finn?

Ingrediënten 

– 2 bananen

– 200 gram havermout

– 30 gram amandelmeel

– 20 gram lijnzaad

– 200 ml sojamelk

– 3 eieren

– 3 theelepels bakpoeder

– snuf zout

– 2 eetlepels vanillerietsuiker

– 3 theelepels kaneel

– 3 eetlepels speculoos

Extra benodigd, cakeblik en keukenmachine

Bereiding:

– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden
– gooi alle ingrediënten, behalve de banaan bij elkaar en meng het tot een mooi beslag.
– pel de banaan en snij hem in stukjes
– meng deze op een hoge stand door het beslag
– vet het cakeblik in met bijvoorbeeld kokosolie en vul het blik
– zet ze het geheel in de oven en bak voor ca. 50 minuten. De ontbijtkoek is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt

Finn heeft geen zin om mee helpen maar komt wel gezellig bij me zitten in de keuken. Mama waarom zet je hem zo hard? “Dat vind ik leuk Finn” zeg ik en om het kracht bij te zetten zet ik hem nog één keer keihard aan. Onee PLOF…Ik heb het verkeerde knopje gebruikt in plaats van dat ik eerst de kop naar beneden zette, zette ik de mixer al aan….Finn lacht me uit en ik lach mee.

Wat nu? Eerst maar mijn trui uit en mijn gezicht schoonmaken. Ik bedenk me, misschien is dit tafereel wel een leukere foto voor bij de blog dan ééntje met alle ingrediënten.

Dan gaat de bel, o crap. Snel gris ik een t-shirt uit de wasmand. Het is de pakketjes meneer met mijn nieuwe gietijzeren zwarte creuset braadpan!! Maar voordat ik die ga uitpakken eerst de bende in de keuken schoonmaken en de ontbijtkoek in de oven zetten.

MR

Advertentie

9 gedachtes over “Plof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s