Foodhack: vanille extract

  

Het leuke van bloggen is dat je af en toe super goede, leuke en lekkere tips krijgt! Deze tip kreeg ik van Anja met haar blog
Anja’s Foodblog naar aanleiding van mijn blog Vanillesuiker.

De kerst komt eraan, de tijd van gezelligheid en lekkere eten. In veel van die recepten komt vanille extract voor. Het is ook een ontzettend leuke gift voor iemand die graag in de keuken staat. 

Het maken van vanille extract is super simpel en het enige is dat je geduld moet hebben want het moet minimaal vier weken trekken. Dus nu doen, wil je het met de kerst gebruiken! 

Ingrediënten:

– 125 ml vodka

– 2 stokje vanille

Extra benodigdheden:

– glazen flesje 

– trechter

Werkwijze:

– snij de stokjes open en stop de stokjes in het flesje

– zet de trechter op het flesje en vul af met vodka 

– sluit het flesje goed af en zet deze donker weg en schud het regelmatig

– het extract zal steeds donkerder gaan kleuren en na ongeveer vier weken zal het klaar zijn
  

Klaar voor gebruik of om weg te geven. Mocht het flesje leeg dreigen te raken dan vul je die gewoon weer bij met vodka. Het flesje blijft ongeveer 10 jaar goed. 

Yummie,

MR 

Advertenties

5 gedachtes over “Foodhack: vanille extract

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s