Het was feest deze week! Ik was jarig, dus een goed moment om groots uit te pakken met taart. Ik had er nog wel een paar op mijn to-bake-lijstje staan waaronder deze echt overheerlijke Chocolade Avocado taart.
Het leek Qyra een leuk idee om filmpjes te maken van onze recepten. En zo geschiedde!
Vol trots presenteer ik onze eerste how to.
Ingrediënten:
Bodem:
⁃ 6 grote ontpitten medjouldadels
⁃ 300 gram ongezouten gebrande cashewnoten
⁃ 200 gram havermout
⁃ maple syrup naar smaak
⁃ 2 eetlepels kokosolie
⁃ paar druppels vanille essence
⁃ snufje zeezout
Vulling:
⁃ 6 grote avocado’s
⁃ maple syrup naar smaak
⁃ snufje zeezout
⁃ het sap van één citroen
⁃ 300 gram pure chocolade (minimaal 70 %)
Garnering:
⁃ 50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
Werkwijze:
Bodem:
⁃ bekleed een bakvorm met bakpapier
⁃ ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes, blend ze in de keukenmachine
⁃ smelt de kokosolie en doe dit in de keukenmachine bij de dadels
⁃ doe alle overige ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix
⁃ schep het mengsel in het bakblik en druk dit aan met je handen tot je een egale bodem hebt
⁃ Stop hem in de vriezer tot je hem weer nodig hebt
Vulling:
⁃ smelt de chocolade au bain-marie
⁃ halveer de avocado’s, ontpit ze en haal het vruchtvlees eruit
⁃ pers een citroen
⁃ doe alle ingrediënten voor de vulling in de blender en blend tot een romige massa. Proef goed of je tevreden bent over de smaak
⁃ haal de bodem uit de vriezer en giet het mengsel erover uit
⁃ zet de taart voor een uur in de vriezer laat hem daarna minimaal een uur weer op temperatuur komen voor serveren
Garneren:
⁃ garneer met geraspte pure chocolade
Yummy,
Fijne zondag allemaal,
QdV & MR
p.s. Hebben jullie ook de geweldige bijenwas verjaardagskaarsjes van het merk Dipam gespot? Deze shop je bij mefrouw’s eco-shop.
Alsnog van harte proficiat
Verlate Feliciterende groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel Rob!
LikeGeliked door 1 persoon