Pepernotenmuffins

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hier zit de Sinterklaas stemming er al goed in. Gisteren hadden we nog een vergelijkend waren onderzoek tussen een marsepeinen-varkentje en allergieproof marsepein. Bij mijn lief en Qyra won het varkentje terwijl allergieproof net zo lekker was. De conclusie is eigenlijk wederom:

 “food is memories”

Dus laten we wat nieuwe maken met dit lekkere en altijd goed Sinterklaasreceptje voor pepernotenmuffins! 

Ingrediënten:

– 40 gram (biologische of glutenvrije) pepernoten voor het beslag en pepernoten voor het versieren

– 140 gram havermout

– 100 gram amandelmeel

– 150 milliliter amandelmelk 

– 2 grote eieren 

-2 theelepels chiazaadjes 

– 2 eetlepels kokosolie

– 3 theelepels wijnsteenbakpoeder

-1 theelepel baking soda

– snuf zout

– 1 flinke knijp honing naar smaak

– 1 theelepel  kaneel

-1 theelepel koek en speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, gemberpoeder, witte peper, kardemon,anijs)

-1 theelepel anijspoeder

-1 theelepel cacaopoeder

– beetje vanille essence

Benodigdheden:

– muffinbakblik (en (siliconen) muffinvormpjes)

– keukenmachine

Bereiding:

– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden

– gooi alle ingrediënten, behalve de pepepernoten bij elkaar en meng het tot een mooi beslag

– roer dan de pepernoten op een lage stand van de keukenmachine door het beslag

– vet de muffinvormpjes in met kokosolie. Vul ze af voor 2/3 met het beslag

– decoreer eventueel met pepernoten en besmeer deze met water tegen verbranding 
– zet het geheel in de oven en bak voor ca. 30 minuten. De muffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt

Yummy!

MR

Advertentie

10 gedachtes over “Pepernotenmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s