One week! 


Een week lang zonder tv, telefoon, iPad, laptop, computer. Dat Klinkt geweldig! En Ik zou met heel m’n hart volmondig ja willen zeggen. De groene, yogini, niet-materialistische, flex-tarische, mindful, zen-achtige vrouw in mij schreeuwt volmondig: JA! De beren -op -de -weg, dwangmatige, nieuwsgierige, alerte, in control, altijd-bereikbaar-moeten-willen-zijn vrouw in mij schreeuwt: MAAR. En zoals ik van de psycholoog heb geleerd, is maar gewoon nee, maar behalve als het een voegwoord is. 
Wat zijn mijn bezwaren? iPad, televisie moet zeker lukken en een laptop heb ik niet. Ik heb een televisie, maar die gebruik ik alleen om een filmpje te kijken. De kabel is niet eens aangesloten. Dus daar voorzie ik geen problemen. Waar zit dan het probleem? Het probleem zit in m’n telefoon. 
M’n telefoon is in deze westerse wereld echt mijn leven. Hoe erg ik het ook vind om dit toe te geven; het is wel waar. Mijn telefoon verteld me waar ik moet zijn en met wie, in mijn telefoon staan boodschappenlijstjes, m’n telefoon is m’n wekker, m’n telefoon is mijn connectie met m’n vrienden die ver weg wonen. Oke, eerlijk is eerlijk: mijn telefoon is m’n connectie met m’n vrienden. Ja, ook met die vriendin die op 5 minuten loopafstand woont. Mijn telefoon is m’n vermaak, wat moet je anders als je 5 minuten niets te doen hebt. M’n telefoon is mijn inspiratie, want ik heb contact met de hele wereld. M’n telefoon is m’n werk, m’n geheugen, m’n fototoestel, m’n leven. Mijn telefoon is mijn afleiding, mijn stress, m’n onrust. 
Ik vraag het me af, waarom neemt dit apparaat zo’n belangrijke rol in, in mijn leven. Waarom noem ik mijn telefoon mijn leven? En wil ik dit, of wil ik het anders. Ik wil het anders. Ik wil niet afhankelijk zijn van…. Hoe is mijn vraag. Is een week haalbaar? 
ER

Advertentie

11 gedachtes over “One week! 

   • Hahaha geen fabulous lights in my house. Gewoon een ouderwetse wekker. Scheelt enorm niet kijken als je wakker wordt niet kijekn als je s nachts wakker ligt niet toch vibraties horen en even checken..

    Moet ik wel eerlijk bij vermelden: ik heb een vast nummer wat eigenlijk niet gebruik maar waarvan alleen mijn most importants persons t. Nummer hebben zodat ik bij nood of dingen bereikbaar ben. Anders zou ik t niet aandurven denk ik 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Ik heb mijn telefoon altijd op stil staan, of het nu overdag is, of ’s nachts. Stil is voor mij the wat to go…. dat scheelt ook

    Like

 1. Het lijkt mij heerlijk.. weer eens tijd maken zonder die afleiding.
  Ik heb een gewone wekker en boodschappenlijstjes kun je ook op een blaadje schrijven. Je vriendinnen kun je opzoeken, even gezellig kletsen IRL ipv digitaal.. met een gezichtsuitdrukking ipv smiles.
  Ik zou de uitdaging aannemen!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s