Quote of the friday: Save money

“Save money
and money
will save you”

-African proverb-

Ik laat de quote eens goed op me inwerken. Wat is de exacte betekenis, je kunt er meerdere kanten mee op en het internet geeft ook niet echt een goed antwoord. Weet iemand de juiste betekenis?

Geld sparen ik ben er niet zo goed in. Meestal gaat het allemaal op aan de verbouwing van het huis of een boot, natuurlijk mijn kinderen, een opleiding, rijbewijs, een citytrip, kleding of andere hebbedingen. Noem maar op er is altijd wat en puntje bij het paaltje, staan er geen meer centjes op de spaarrekening maar ja, daar is een spaarrekening uiteindelijk toch voor?

Grappig genoeg stond sparen bij mij, net zoals bij mijn sis, the worldtraveller op mijn goede voornemenslijst.

Volgens het Nibud spaart ongeveer 80% van de Nederlandse huishoudens en zou je voor een fatsoenlijke buffer ongeveer 10 % van je netto inkomen opzij moeten zetten. De bottleneck is natuurlijk hoe je geld kan besparen?

⁃ Inzicht, is toch wel nummer 1. Zet dus je inkomen en uitgave op een rijtje.
⁃ Wees geen sleeper! Wees alert op je vaste lasten. Stap regelmatig over van bijvoorbeeld je telefoonprovider of ziektekostenverzekeraar. Zelf ben ik nu overgestapt van energieleverancier met een collectiviteitskorting van mijn werkgever maar zo zijn er tal van mogelijkheden. Denk ook aan abonnementen op kranten waar je toch geen tijd meer voor hebt om te lezen of die meerdere loten van de postcodeloterij.
⁃ Kijk naar je relatie met geld. Ik koop bijvoorbeeld het liefst biologisch. Ik volg al een tijdje een blog, biobudget met geweldige bespaar tips op dat vlak en ik heb nu (tweedehands) hun boek aangeschaft voor meer tips. Tijdens mijn research voor deze blog kwam ik vandaag een post tegen van degroenemeisjes over dit zelfde onderwerp, De financiële detox. Ik ben getriggerd.
⁃ Maak een spaarplan. Ik kwam op internet een hele leuke challenge tegen, de 52 weeks savings challenge, met een simpel principe. Je spaart elke week een bedrag corresponderend aan het weeknummer (maar je kan het ook omdraaien omdat december natuurlijk een dure maand is). Aan het einde van het jaar, heb je een bedrag gespaard van €1378,

Een leuk bedrag wat je kan uitgeven aan je spaardoel. Is dat dan erg? Nee zolang je, je spaarrekening maar consequent blijft aanvullen.

Dit klinkt allemaal als een haalbaar plan en ik mijmer nog wat na over mijn relatie met geld. Een appje van Eveline “wie doet de quote vandaag?” Dat wil ik wel doen, in mijn hoofd is de blog allang geschreven…alleen de foto is nog lastig. Als ik de de flow kalender afscheur met de vraag van vandaag, moet ik een beetje gniffelen. Toeval? Nee, maar het antwoord op de vraag is ja. I love flowers en daar ga ik in ieder geval niet op besparen.

Happy weekend,

Liefs MR

Advertentie

10 gedachtes over “Quote of the friday: Save money

 1. Ik heb ook al €6.- 🙂

  En….wij zijn ook overgestapt van energieleverancier.
  Mediamarktbonnetje van €225.-
  Nu even wachten op de BTW loze dagen eind januari.
  Ons maandbedrag is lager en de overstapboete is betaald 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Het spaarplan is leuk maar het bedrag is wel veel aan het eind van de maand wat je opzij moet zetten. Ik ben meer fan van het automatisch sparen in de maand, dat werkt voor mij het beste.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s