De wereld zien: sparen 


Ik wilde graag backpacken. Ik wilde graag m’n droom waarmaken. Dat heb ik gedaan. Ik ben naar Vietnam geweest. Ik heb een reis gemaakt, samen met mijn backpack, vier weken lang. En ik wil dit nog eens mee maken. Mijn lijst met landen van de wereld die ik graag ooit eens wil zien, is deze zomer alleen maar langer geworden. En dit keer wil ik niet alleen. Wat een mooi vooruitzicht!

Echter is daar wel geld voor nodig. Ik ga dus sparen en dat wil ik doen door te besparen. Hoe? Dat vraag ik me ook af. Het vraagt een plan. 

1. Doppio

Ik ben groot sponsor van de plaatselijke Doppio. Samen met, ja eigenlijk iedereen die maar wil drink ik graag meerdere keren per week een kopje verse munt thee bij Doppio. Dit gaat niet meer gebeuren. Ten minste minder. Ik denk dat ik hier veel kan besparen. 

2. Twee euro per dag

Ik wil twee euro per dag over maken naar m’n spaarrekening. Dat klinkt haalbaar. Om er een gewoonte van te maken, doe ik dit elke dag op hetzelfde tijdstip.

3. De fiets

De fiets wordt weer mijn nieuwe beste vriend! 

Ik ben benieuwd wanneer ik genoeg centjes heb gespaard voor een nieuwe reis!

“Kom mee! We gaan op avontuur”.

-Olivia

Wie heeft er nog meer tips voor mij?

ER

Advertentie

5 gedachtes over “De wereld zien: sparen 

 1. ehhhhhmmm…ga eens met een virtuele bril op bij een exotisch reisbureau zitten of ergens waar je de mogelijkheid hebt om middenin het avontuur te duiken. Schijnt net echt te zijn, maar stukken goedkoper en dan kun je gewoon lekker al het andere blijven doen 🙂 🙂 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeh!!! Een vrouw met een missie!!
  Tof!!

  Ik zou een sponsor zoeken. Lief lachen en vragen of ze doneren voor je goede doel 😀
  Haha. But serious:
  Ik vind aanbiedingen bij de supermarkten in de gaten houden en kleine voorraad bij acties aanleggen (dubbel voordeel want je koopt in de aanbieding en hoeft minder naar de winkel waar je snel andere dingen meeneemt) zeer effectief! Scheelt stiekem echt; iets met alle kleine beetjes…

  Like

 3. Leuk idee 🙂
  Als je iets wilt kopen wat je niet echt nodig hebt (een boek, hobbymateriaal of zoiets) kan je in plaats daarvan dat bedrag op je spaarrekening zetten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s