De dag van

 
Mefrouw probeert meestal zo actueel mogelijk te zijn en te beantwoorden aan onderwerpen, die in deze tijd spelen. 

Mefrouw houdt daar zelfs een kalender van bij.

Maar soms kan het wel eens voorkomen, dat er iets aan de aandacht van mefrouw ontsnapt.

Zoals bijvoorbeeld de dag van de Mensenrechten.

Als je daar eerst door iemand een foto voor laat maken, je vervolgens helemaal inleest over het onderwerp, want dat heeft al je hele leven de aandacht gehad en als je er daarna, niets over publiceert; want druk en bezigheden elders enzovoorts, dan is er toch iets goed fout gegaan.   

Nu wil het geval eigenlijk ook, dat het tegenwoordig wel bijna elke dag lijkt alsof er iets te vieren valt, of te gedenken is. 

Zo zijn er het vorige jaar zoveel gedenkwaardige dagen geweest, waaronder die van de secretaresses, de buren of die van de grappen, bijvoorbeeld, waaraan mefrouw dus helaas ook geen blog heeft gewijd. 

Vroeger had je alleen maar moeder- en vaderdag. En vooruit Sinterklaas; want als en wanneer mijn kinderen wel eens begonnen te zeuren over een kinderdag, haalde ik die dag altijd van stal, of ik vertelde ze dat het elke dag Kinderdag was, gezien alles wat ik voor ze deed. Tegenwoordig heb je gelukkig ook al een opa en oma dag , zo leerde ik, in het onderzoek naar dit artikel.

Maar dat neemt allemaal niet weg, dat mefrouw meer alert moet zijn. Dat elke dag een feestje waard is. Dat je iedere dag van harte mag vieren.

Dus zeker ( om het hierbij toch maar even genoemd te hebben) de dag van het Orgasme. Dat was op 20 December 2016, maar wie weet er nu nog waar hij of zij toen was, laat staan, wat je die dag gedaan hebt?

Laten we vooral niets vergeten.

Er zijn nog zoveel dagen te gaan. Natuurlijk kan mefrouw niet volledig zijn en dat is ook niet het streven, maar binnenkort staan onder andere de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur en daarna ook nog Gedichtendag op de agenda.

Mefrouw is er bij in 2017!

Groet SH

NB: 

Zie ook voor meer informatie op issuekalender.

Advertentie

4 gedachtes over “De dag van

  1. ‘Het is altijd kinderdag’…dat zei mijn moeder ook altijd 🙂
    Je hebt volkomen gelijk,teveel ‘hetisvandaag…dag’, ik doe er voor het merendeel niet aan mee, niet bij te houden en vaak grote onzin!
    Groetjes! Trouwens…het is vandaag: regendag.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s