Broodsnijmachine

  

Ik heb mijn roeping gemist denk ik… Nee, ik heb geen bakker willen worden. Heb niet zoveel met bakken, zoals mijn andere zus. Ik maak liever een kwarktaart. Ik hou wel van koken, maar bakken nee.

Wel houd ik van de geur, vers gebakken brood. Vroeger hebben Mirelle en haar lief in Enschede naast een bakker gewoond. Daar rook t ’s ochtends vroeg heerlijk naar vers gebakken brood, wat wel handig was, er waren geen geursprays nodig. 

Maar de broodsnijmachine is sinds de uitvinding niet veel veranderd, ziet er praktisch nog hetzelfde uit. Het is een uitvinding van Otto F. Rohwedder, Davenport, Iowa, gepatenteerd op 28-8-1928. Meteen een uitstekende uitvinding dus, goede uitvinder. Hoop ook nog steeds iets goed uit te vinden, lijkt me zo tof, maar dat ter zijde.

Geweldig apparaat, doet gewoon simpelweg wat ie moet doen. Je doet de hendel naar beneden, legt het brood voor het aandrukding en de snijder doet de rest. Keurig elke keer 22 sneden brood. Echt een fantastisch apparaat!

Weet niet precies, maar ik vind t elke keer gewoon machtig mooi… Ik leg een heel brood neer en er komt een prachtig gesneden brood uit… 

FR

Advertentie

Een gedachte over “Broodsnijmachine

  1. Heb jaren in een bakkerij gewerkt en brood snijden is toch niet zo makkelijk hoor. Wij hadden een machine met een ‘rem’ die hendel moest je vasthouden om het brood er niet te snel erdoor te laten gaan, belangrijk als je echt vers brood hebt. Anders heb je gaten in je brood. Krijg je goede spieren van. Maar sinds mijn borstkanker is het gedaan want mag geen repeterende bewegingen maken met de arm. Mijn kinderen vonden mij trouwens heerlijk ruiken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s