Gouden tip

Mijn zoon zal vast niet het enige kind zijn, dat wel eens een boek kwijt is geraakt tijdens zijn middelbare schoolcarriere. En ik niet de enige ouder, die daar zuchtend de gepeperde rekening voor heeft moeten betalen.
Maar gelukkig kreeg ik enige jaren geleden een gouden tip om hierop tientallen euro’s te kunnen besparen.

Het is eigenlijk doodsimpel, je checkt eerst bij de schoolboekenprovider het ISBNnummer van het boek of de boeken waar het om gaat en vervolgens speur je het Internet af, bijvoorbeeld via Marktplaats en probeer je dat boek zo goedkoop mogelijk in handen te krijgen. Opsturen voor een augustus en kat in het bakkie!
Voor sommigen misschien overbodig om het hier te vermelden, maar voor onervaren ouders op dit gebied kan het net zo’n eye-opener zijn, als voor mezelf indertijd.

Rest nog altijd de vraag, hoe die levendige handel in tweedehands studieboeken nu toch eigenlijk heeft kunnen ontstaan, aangezien ze in Nederland toch gratis verstrekt worden. Dat laat zich mijns inziens op twee manieren gemakkelijk verklaren:
Wat te denken van al die toekomstige handelaren in de dop, die op school een boek rond zien slingeren en dat in plaats van het keurig in te leveren bij gevonden voorwerpen, het zelf inpikken, om het vervolgens ten gelde te maken?

Of al die ouders die, na een wanhopige speurtocht door het hele huis op de gevreesde boekeninleverdag, het gewraakte exemplaar weken later verbijsterd onder het matras van kindlief vandaan trekken? Die zie ik het dan ook nog wel voor een zacht prijsje van de hand doen.

Hoe dan ook, mij scheelt het dit jaar toch weer dik veertig euro…..

Groet SH

Meer info op bookmatch en tweedehandsstudieboeken.

Advertentie

6 gedachtes over “Gouden tip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s