“There ain’t nothing better in life than true love and homegrown tomato.”
-old saying-
Tomaatjes staan op het verboden-lijstje voor mensen met een histamine intolerante maar nu heb ik ergens gelezen dat onderzoeken hebben aangetoond dat de gele en de oranje tomaatjes wel mogen (helaas kan ik het artikel niet meer terug vinden).
Gedroogde tomaatjes zijn heerlijk in talloze recepten maar dit zijn altijd, de rode variant. Als je tomaten droogt in de oven kost dit maar liefst vijf uren!! De omreken factor van oven vs Airfryer is iets meer dan de helft van de tijd en ongeveer 20 graden lager.
Ingrediënten:
– gele en oranje cherry tomaatjes
– olijfolie
– knoflookteentjes
– peper en zout
Werkwijze:
– halveer de tomaatjes
– verwarm de Airfryer voor op 100 graden
– knip in bakpapiertje in de vorm van het mandje
– leg de tomaatjes op het bakpapiertje en laat ze drogen voor 2 uur. Dan wordt het een kwestie van smaak voor zachtere tomaatjes haal je ze er uit en voor een wat chewy effect laat je ze wat langer in de Airfryer
– maak ondertussen een potje schoon en vul deze met olijfolie, zout en peper zodat deze smaken al kunnen mengen
– als je de tomaatjes klaar hebt laat je ze afkoelen en daarna kunnen ze in het potje. Als ze altijd ondergedompeld zijn kun je ze maanden goed houden.
Nu was ik laatst in het tuincentrum en kwam ik zaadjes tegen van gele en oranje cherry tomaatjes. Ik hoef ze alleen nog maar te planten.
“There ain’t nothing better in life than true love and homegrown tomato.”
-old saying-
Liefs mefrouw
Dit ga ik ook proberen in mijn Airfryer. Ik ben ook fan. Heb hem van toen hij pas op de markt was. Nog steeds naar grote tevredenheid!
LikeGeliked door 1 persoon
Heb jij nog leuke tips?? Ik ben vooral benieuwd naar groentes en volledige maaltijden. Liefs
LikeGeliked door 1 persoon
Ik bereid er enkel frietjes in. Frietjes snijden, mengen met een lepel plantaardige olie, dan 15 minuten garen in de magnetron. Vervolgens bak ik ze knapperig krokant in de Airfryer op 200 graden gedurende 20 minuten. Tussenin even opschudden. Het garen vooraf in magnetron heb ik zelf bedacht omdat de frietjes anders te lang moeten bakken of te hard zijn vanbinnen. Lekker hoor!
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is dus wel een goede tip van de magnetron! Dank je wel
LikeGeliked door 1 persoon
Yummy! Hoeveel receptjes heb je nog nodig om mij over de streep te halen, denk je? 😉
LikeGeliked door 1 persoon
We gaan nog door tot zondag 😬
LikeGeliked door 1 persoon
Kreun… 😮
LikeLike
Ziet er heerlijk uit!
LikeLike
Zijn heel lekker en superhandig voor allerlei receptjes! Liefs
LikeGeliked door 1 persoon
[…] bereiden bij traditionele ovens en ongeveer 20 graden lager. Ideaal bij het drogen van bijvoorbeeld tomaatjes normaal kost dat maar liefst vijf uren en nu slechts twee. Wel kwam ik hier het eerste echte […]
LikeLike
[…] Nu heb je een heerlijke basis waarmee je eindeloos kan experimenteren. Voeg wat Spaanse peper toe voor een pittigere variant maar wat ook kan is met gedroogde tomaatjes uit de Airfryer. […]
LikeLike