Sciunt haec coqui
-Erasmus-
Het geheim van de kok, is uitdrukking die ik niet vaak gebruik. Het leuke van koken vind ik juist, het delen van recepten. Samen op zoek naar perfecte recepten. Wat is er dan ook mooier dan dat je dit kan overbrengen op je kinderen?
Van de week kwam Qyra met een perfect recept!
Breakfast mug cake, de moeilijkheidsgraad is simpel. Maaaar het is ontzettend lekker en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien maak je het enorm snel dus ook geschikt voor mensen die geen early bird zijn.
Ingrediënten:
– 20 gram havermout
– 1 ei
– 50 gram yoghurt
– 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
– heel klein snufje zout
– 1 theelepel kaneel
– 10 gram gram blauwe bessen
– 5 gram (gehakte) amandelen
– 5 gram moerbeien
Topping:
– yoghurt
– 10 gram gram blauwe bessen
– 5 gram (gehakte) amandelen
– 5 gram moerbeien
– snufje kaneel
– eventueel wat agavesiroop als je van wat zoeter houdt
Werkwijze:
– doe alle ingrediënten in een hittebestendige mug (mok, soepkom of een souffléschaaltje) en roer het goed door
– laat het even een minuutje rusten zodat de havermout goed het vocht kan opnemen
– stop de mug 2 minuutjes in de magnetron op de hoogste stand
– je kunt het cakeje zo uit de mug eten voor onderweg maar je kan het geheel ook omdraaien op een bordje (vet dan wel je mug van tevoren in)
– doe de topping erop
Yummy,
MR
Ik hou helemaal niet van havermout, maar dit ziet er heerlijk uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Echt een aanrader om te proberen en makkelijk om te maken!
LikeGeliked door 1 persoon