Yummy sunday: Brocamole 

De eerste keer dat ik guacamole at was ik gelijk verkocht. Heerlijk! Vooral lekker op zomeravonden op een terrasje of in de tuin met een chippie en bakje guacamole om in te dippen.

Mijn zwager lacht me altijd uit omdat ik me nogal eens vergis en in plaats van avocado, advocado zeg. Toch blijk ik er niet eens zover naast te zitten kwam ik achter op Wikipedia (ook al een bekkenbreker wordt bij mij vaak wipipedia) ze noemen de vrucht  ook wel een advocaatpeer. 

Ik was in de veronderstelling dat avocado’s gewoon alleen maar gezond waren, “een verantwoorde” romige versie voor in een dipsausje. Dat ze veel vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten bevatten. Ze zijn ook gezond, vet-gezond. Ze blijken per stuk ongeveer zo’n 225 calorieën te bevatten en dat is redelijk veel?! Bovendien staan ze sinds de histamine intolerantie zijn intrede heeft gedaan in ons leven op het verkeerde lijstje. 

Daarom ben ik blij met het recept van brocamole, de nieuwe food-hit deze zomer! Brocamole wordt gehypet als de slanke versie van guacamole. Eerlijk gezegd komt het niet in de buurt van de beroemde guacamole maar is het wel heel lekker, alleen anders lekker! 

Ingrediënten:

– 300 gram broccoli

– 150 milliliter Griekse yoghurt

– 1/2 verse peper

– 1 teentje knoflook

– 1 rode ui

– sap van een halve limoen

– peper en zout naar smaak

– verse koriander

– gele en oranje cherry tomaten (als je het histamine arm wil houden, anders kun je gewoon voor de rode gaan)

Werkwijze:

Yummy sunday,

MR 

Advertentie

7 gedachtes over “Yummy sunday: Brocamole 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s