You’re in! Wij zijn geselecteerd als bloginsider van Laura’s Bakery en natuurlijk zijn wij de uitdaging aan gegaan om de lekkerste, meest verrassende vultips te bedenken. Na de Tex-mex vulling is dit alweer de tweede vultip.
Een tijdje geleden hadden wij een recept van Brocamole op de site staan. Qyra kwam met het fantastische idee om deze te gebruiken als verrassende vulling voor de nacho cheese (maar dit kan natuurlijk net zo goed voor de andere lays bugles varianten vooral als je het zuivelvrij wil houden). Brocamole is de slankere versie van guacamole. Dus lekker guilt free dippen!
Ik heb het recept is aangepast ten opzichte van de vorige zodat hij nu ook geschikt is voor onze allergieën en intoleranties.
Ingrediënten:
– 1 broccoli
– bouillonblokje of poeder
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– 3 eetlepels sojakwark
– 2 theelepels tomatenpuree
– 1/2 jalapeno peper
– 5 zon gedroogde tomaatjes
– verse koriander
– zout
Werkwijze:
– maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes, kook ze ongeveer 10 minuten in een pan met bouillon
– ondertussen haal je de schil van de ui en knoflook
– giet de broccoli af pureer deze samen met de overige ingrediënten behalve het zout in een keukenmachine
– breng op smaak met zout misschien iets meer dan je gewend bent
Ben je op zoek naar ander vultips? Check dan de #buglesvultip op socialmedia of breng een bezoekje aan bugels.
Of bezoek op Pinterest dit bord boordevol inspiratie.
Yummy,
liefs mefrouw
Hmm, deze ga ik uitproberen!
LikeLike
[…] vultips de tex-mex (onze persoonlijke favoriet deze maken we nu ook voor op een cracker) en Brocamole. Dan nu alweer de laatste! Sweet potato […]
LikeLike