Kids kitchen with love: Havermoutstroopwafels

  

Mijn wens is in vervulling gegaan! Maar het was niet Sinterklaas noch de Kerstman die mijn wens vervulden. Ik kwam tot de ontdekking dat ik voldoende airmiles punten had gespaard en nog meer geluk, want het was ook nog eens een milesonly koopje. Dus vanaf nu staat er een heuse wafelijzer op mijn aanrecht te pronken.

Ter inspiratie Google ik toch nog even naar andere stroopwafel recepten maar deze zijn allesbehalve skinny en vooral met ingrediënten van het “verboden lijstje” dus ik ga voor mijn eigen variant op basis van het recept van Havermoutje.

Samen met Finn ga ik aan de slag. Wat ruikt het kostelijk, gelukkig hoor je deze oer Hollandse lekkernij lekker warm te eten!

Ingrediënten:

– 100 gram haverzemelen

– 100 gram havermout

– 50 gram speltbloem

– 2 eieren

– snufje zout

– 1 eetlepel kaneel

– 1 theelepel wijsteenbakpoeder 

– 80 gram zachte kokosolie 

– 50 gram agavesiroop 

voor de vulling 

– 250 gram appel/perenstroop

– 2 eetlepels kaneel

Werkwijze:

– klop de eieren los

– doe alle overige ingrediënten bij elkaar en kneed het tot een mooi deeg

– afhankelijk van je wafelijzer of de grote die je wil maken draai je bolletjes van het deeg (voor de stroopwafel op de foto draaide ik bolletjes van 15 gram)

– doe de balletjes in het wafelijzer en bak ze op hoge stand in 2 á 3 minuten gaar

– maak ondertussen de vulling door de appel/perenstroop te verwarmen in een pannetje en de kaneel er door te roeren

– smeer de stroop tussen twee wafels

Yummy,

MR 

Advertentie

7 gedachtes over “Kids kitchen with love: Havermoutstroopwafels

  1. Dat klinkt heel goed, maar voor mij, nee niet de moeite waard om zo’n ding aan te schaffen, hahaha de Limoncello ijs komt eraan, heb nog even geduld, morgen of zaterdag zal ik hem even overtypen 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s