About books and reading: Verbeelding book challenge 2016

  

Op de blog van Me,myself aan we kwam ik de Verbeelding book challenge 2016 tegen en hoewel ik zelf niet uitgedaagd ben, lijkt het me toch wel leuk om er aan mee te doen. 

Natuurlijk is het rijkelijk laat om er mee te beginnen, het eerste kwartaal van het jaar is tenslotte al voorbij, dus sta ik mezelf toe om een beetje te smokkelen. 

Met het boek ” Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor” van Renate Dorrestein, sla ik gelijk vier vliegen in een klap en kan vier punten van het lijstje afstrepen:

5. Een humoristisch boek

8. Een boek waarin familie centraal staat

9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat

10.Een boek waarin de dood centraal staat

Want dat is het heerlijke met een schrijfster als Dorrestein; zij gaat geen enkel thema uit de weg en beschrijft op hilarische wijze, de problemen van een vrouw in de overgang, met puberende kinderen, een hulpbehoevende moeder en een droge vagina. Het is geen wonder, dat ze daar lichtelijk overspannen van wordt, maar uiteindelijk blijkt het zelfs met dat laatste goed te komen, gezien de advertentie die Dorrestein achterin heeft laten afdrukken.

En vooruit , het hoofdpersonage, Heleen, is dan wel geen holebi, zoals punt 21 vereist, maar haar zus Francien wel, dus misschien telt dat ook? Ik reken het goed, nog maar 25 uitdagingen te gaan.

Groet SH

  
2006 Uitgeverij Contact Amsterdam/Antwerpen

ISBN 90254 2745 6 (gebonden)

ISBN 90254 2755 3 (paperback)

Advertentie

5 gedachtes over “About books and reading: Verbeelding book challenge 2016

  1. Nu ik er over nadenk; “Mijn eigen Briefroman” op jouw blog heb ik ook gelezen dit jaar, dus die neem ik mee als punt nummer 6! Dus jij dubbel bedankt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s