Zonnegroet

  
“Zeg Eveline, doe je mee met de challenge?” vraagt een collegaatje mij. Ik ben de moeilijkste niet en ik begin te lachen. Zeg mijn naam en challenge en dan ben ik eigenlijk al om. Zo makkelijk kan het zijn. Ik vraag haar naar de challenge. Het idee is om 40 dagen, ’s ochtends de zonnegroet te doen. Je mag kiezen hoe vaak je deze doet: 1 keer, een veelvoud van 3, of 7 keer. 

De zonnegroet is van oorsprong een ochtendritueel. Het is een groet aan de zon die z’n energie aan de aarde komt brengen. In de praktijk kun je de routine de gehele dag door uitvoeren en wanneer je de routine vijftien tot twintig minuten achter elkaar uitvoerd kan het dienst doen als volledige yoga workout. De zonnegroet zou een positieve uitwerking hebben op lichaam en geest. Zo is het o.a. goed voor het geheugen, een goede nachtrust, spijsverteringsstelsel. Aldus mijn bron op internet. Ik raak alleen maar meer gemotiveerd voor deze challenge. Ik ga ervoor!

Inmiddels heb ik dag acht achter de rug. Misschien ben ik goedgelovige Henkie, of zie ik dingen die ik alleen maar wil zien, maar volgens mij heb ik er baat bij. Ik begin de dag helemaal zen, met een boost energie, en dat werkt de hele dag door. 

Sommige mensen dagen je precies uit op het moment dat je het nodig hebt. Ik ben op dit moment zoveel veranderingen aan het doorvoeren ivm mijn allergieën: voeding, balans zoeken, training, mindfullness en dan ineens komt deze challenge op m’n pad. Toeval, heeft het zo moeten zijn of heeft Buddah een dikke vinger in de pap?

Als een ware Yogi word ik wakker sta ik op en met toewijding begin ik aan mijn nieuwe ochtendroutine and I feel good! 

‘What day is it?’ asked Pooh. ‘It’s today,’ squeaked Piglet. ‘My favorite day,’ said Pooh.

ER

Advertentie

17 gedachtes over “Zonnegroet

 1. 40 dagen ´s ochtends de zonnegroet..
  Dat moet te doen zijn! …misschien moet ik mij ook maar eens wagen aan zo´n challenge.. als ik lees hoe het toch positieve invloed kan hebben, kan het alleen maar goed zijn !

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahahahaha ja, zo’n challenge kan je inderdaad net even helpen om verder te komen, ook deze, ik moet dan ook lachen om jouw eigen woorden van gekke Henkie, nee hoor, het werkt gewoon echt 😉 Wie weet pak ik deze ook wel op, de zonnegroet is niet zo heel moeilijk volgens mij, wat ik mij ervan herinner en die kan staand, dus mag ik die ook doen en kan ik die ook doen. 😉

  x

  Geliked door 1 persoon

   • Ik heb fibromyalgie en ben hypermobiel, ik zit dus met mijn knieën vooral en mijn bovenbeenspieren zijn immobiel, niet sterk genoeg, wat met trainen niet steviger wordt omdat mijn knieën dan op slot slaan.. kan op elk moment van de dag gebeuren bij elke stap die ik zet. 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Dat leer je wel, hahaha nee, dat heet acceptatie, zodra je gaat accepteren en jezelf opnieuw leert kennen, dan verdwijnt de depressie 😉 Weten wat je hebt, kan twee kanten op betekenen, of achter de geraniums, niet accepteren en boos zijn op jezelf, of accepteren en opnieuw starten met leven naar wat WEL kan, mag jij 3x raden welke ik gekozen heb, hahaha

    Geliked door 1 persoon

   • Daar ben ik in 2012 opnieuw mee begonnen 😉 Het jaar van de diagnose, in mei… (ps, mijn moeder neemt straks het recept mee, dan moet ik het nog wel even overtikken als ik weer thuis ben of morgen) 😉

    Like

  • Wat ik zo fijn vind bij deze challenge is dat je zelf bepalen hoe vaak je deze doet: 1 keer, 3 of een veelvoud hiervan, of zeven keer. Voor mij is het heel fijn dat als ik tegelijk met Olivia wakker ben, dat ik dan in elk geval 1 zonnegroet kan doen. Dat vind ik echt fijn. Gewoon een kwestie van proberen?

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s