#Airfryerfans: Gepofte hummus

Hummus, hoemoes, hoummous, humus of humous het is mij om het even ik ben er dol op. Met de komst van de Airfryer zet ik binnen tien minuutjes een heerlijke gepofte variant op tafel.
Afgelopen vrijdag hadden we een verrassings BBQ omdat mijn lief een nieuwe baan heeft gevonden en het zijn laatste werkdag was bij zijn oude werkgever. 

Een lekker smeerseltje mocht dan ook niet ontbreken.

Ingrediënten:

– 1 pot kikkererwten

– 1 teentje knoflook in schil

– olijfolie 

– 1 eetlepel tahin

– 1 theelepel komijnpoeder

– mespuntje zeezout

– koriander 

Werkwijze:

– verwarm de Airfryer voor op 180 graden

– spoel de kikkererwten en vermeng ze met een eetlepel olie en het komijnpoeder 

– pof de kikkererwten en het teentje knoflook in schil voor 5 minuutjes

– verwijder de schil van de knoflook en maal deze samen met de kikkererwten, tahin, zeezout en koriander in een keukenmachine. Voeg olijfolie toe tot je de juiste substantie hebt gekregen

Nu heb je een heerlijke basis waarmee je eindeloos kan experimenteren. Voeg wat Spaanse peper toe voor een pittigere variant maar wat ook kan is met gedroogde tomaatjes uit de Airfryer

Yummy,

MR 

Advertentie

4 gedachtes over “#Airfryerfans: Gepofte hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s