#Airfryerfans: yoghurtcake met walnoten en wilde perziken / music for the soul: Cake by the ocean

Een lekker stukje cake bij de zee? Ik ben je man! Dit recept is geïnspireerd door, hoe kan het ook anders, Dnce – Cake by the ocean!

Ingrediënten:

– 150 gram biologische zelfrijzend bakmeel

– 50 gram koude maar niet harde roomboter

– snufje zout 

– 100 milliliter yoghurt

– 2 kleine biologisch scharreleieren

– 4 eetlepels honing

– 2 eetlepels chia zaadjes

– handje walnoten

– 2 wilde perziken

Werkwijze:

– mix de boter, zout en het bakmeel tot er kruimelige korrels ontstaan

– doe nu de eieren, honing en yoghurt erbij en roer net zolang tot er een cakebeslag ontstaat

– hak de walnoten grof en snij de wilde perziken (houd wat apart voor decoratie) en roer dit door het beslag samen met de chiazaadjes 

– verwarm de Airfryer voor op 180 graden

– vet je vorm (pjes) in of gebruik een bakpapiertje en schep het beslag erin. Decoreer met de achtergehouden walnoten en perziken

– bak nu voor ca 15-25 minuten (afhankelijk van de grote van je vorm ik maakte eentje in een bakblik van 14 cm en nog een paar kleintjes in een mini siliconenvorm om bijvoorbeeld in te vriezen) de cake in de Airfryer, houd een satéprikker bij de hand om de gaarheid te controleren als die er schoon uitkomt is je cake klaar

– laat de cake afkoelen op een rooster

Yummy,

Liefs mefrouw

Advertentie

5 gedachtes over “#Airfryerfans: yoghurtcake met walnoten en wilde perziken / music for the soul: Cake by the ocean

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s