Appel-komkommersalade


Jaren geleden (ja, ik ben de big 30 ruimschoots gepasseerd) werkte ik in Enschede bij Eetcafé de Huifkar. Dit werd gerund door twee fantastische mensen. Overdag werd je bediend door mensen met een verstandelijke beperking en de keuken voorbereidingen werden ook door hen gedaan. Een fijn bedrijf! Ik was tweede vrouw in de keuken, geen opleiding of ervaring maar eager to learn. In die tijd bedacht ik ook dit recept. Ik maak het nu nog met grote regelmaat. In onze straat hebben één keer per jaar een soort van Amerikaanse bbq, bring your own. Ik maakte natuurlijk tussen al het vlees en vis geweld een frisse appel-komkommer salade. Mensen die het gegeten hebben vragen me dikwijls om het recept, zo ook hier. Het jaar daarna. “Mirelle jij maakt toch wel weer” Natuurlijk zo gepiept. Ik bleek geen dille meer in huis te hebben maar ach wie zou dat nou door hebben….dat had ik mis! Ik kreeg op mijn kop “Mirelle je bent de dille vergeten”. Haha bleek dat de buuf het nog een paar keer zelf op tafel had gezet.

Ingrediënten:

– 3 appels

– halve kromkommer (echt hij hoeft niet recht)

– 3 eetlepels crème fraiche

– 1 eetlepel mayonaise

– 1 theelepel mosterd (liefst dille)

– 1 1/2 theelepel rietsuiker

– 1 theelepel dille

Bereiding:
– mix de crème fraiche, mayonaise, mosterd, rietsuiker en de dille in een schaal

– schil de appels (kan ook met schil) en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes en doe ze in de schaal

– schil de komkommer (kan ook met schil)  en snijd hem in blokjes en doe ze in de schaal

– hussel alles door elkaar

Trouwens ook een goede Nix in The fridge als je zit met die halve komkommer of die appels die te rimpelig zijn.

MR

2 gedachtes over “Appel-komkommersalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s