de Verbeelding Bookchallenge 2016

Van tevoren wist ik al, dat ik het nooit zou gaan halen: Alle stappen of punten van de Verbeelding Bookchallenge 2016. Want ik ben drie maanden te laat begonnen en degene die enthousiast met mij mee gedaan zou hebben, die me een boek zou hebben aangeraden of gegeven met dit doel (punt nummer 30), die is er niet meer. Dat wist ik dus vooraf.

Ik weet ook dat ik dat boek van meer dan 600 bladzijden (Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky: punt nummer 1) nog uit ga lezen; daar heb ik geen uitdaging voor nodig. En alle andere boeken, die op de lijst staan en die ik nog niet gelezen heb, komen ook nog wel een keer aan bod.

Zoals het boek van een auteur met dezelfde voornaam als jezelf (punt nummer 20), daar heb ik lang naar gezocht en nog niet gevonden.

Alhoewel Cissy van Marxveldt, de schrijfster van o.a de Joop ter Heul- reeks, heet eigenlijk Setske de Haan; die komt er nog het dichtste bij en van haar heb ik nog nooit iets gelezen, dus wie weet volgend jaar.

Dit geconstateerd hebbende, ben ik nog steeds blij met alles wat ik lees of al gelezen heb en wat was het leuk!

Ik hoef niet elk boek in een kader te plaatsen, maar door hier aan mee te doen, hoop ik weer andere mensen geïnspireerd te hebben. Hoop ik dat lezen en boeken actueel en spraakmakend zullen blijven en dat er altijd mensen zullen zijn, die blijven schrijven….

En gelukkig dat is ook zo.

Het afgelopen jaar zijn er een aantal boeken op de markt verschenen, die de tongen hebben losgemaakt. Die spreken tot de verbeelding van heel veel mensen en hoe mooi is dat! Als ik er maar enkele zou noemen, dan weet iedereen waar ik het over heb, maar op tv, in recensies in kranten en tijdschriften en anderszins is er al genoeg over gezegd en geschreven.

Lezen zit in mijn genen en het stopt dus nooit. 

Voor 2017 vliegen de eerste nieuwe uitdagingen je alweer om de oren. Nieuwe lijstjes ontstaan of zitten stiekem in het achterhoofd. 

Voor mij is het duidelijk, wat me te doen staat in het nieuwe jaar: eerst maar eens de stapeltjes boeken weg werken, die her en der verscholen in een hoekje staan……

En jij? Wat ga jij doen?

Alvast : Happy New Books!

Groet SH

NB. Met dank aan Kathleen, de bedenkster van de Verbeelding Bookchallenge 2016. In een woord: geweldig! 

Advertentie

4 gedachtes over “de Verbeelding Bookchallenge 2016

  1. Ik ga een van de dagen ook eens naar de book challenge kijken, maar ik ben er nu al zeker van dat ik het niet gehaald heb. 🙂
    Maar ik heb wel veel leesplezier gehad het afgelopen jaar, dat is uiteindelijk het belangrijkste he 😉

    Like

  2. Cissy van Marxveld, heerlijke boeken. Zo dikwijls gelezen ! En “Een zomerzotheid” zo grappig. Ook de boeken van Sanne van Havelte. Ik was zo 14j toen ik de sreie las en ik heb ze allemaal . Toen ik emigreerde gingen ze mee en ook terug. X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s